ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΥΠΟΙΚ καλείται να δώσει λύση στο... αδιέξοδο του ΤΑΙΠΕΔ

10:05 - 18 Νοε 2016 | Οικονομία
Το ΥΠΟΙΚ καλείται να δώσει λύση στο... αδιέξοδο του ΤΑΙΠΕΔ
Διακόπηκε χωρίς εκλογή νέου προέδρου το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) που συνήλθε για την αντικατάσταση του Στέργιου Πιτσιόρλα ο οποίος ανέλαβε υφυπουργός Οικονομίας.
Η διακοπή έγινε καθώς καταγράφηκε διαφωνία για το νομικό πλαίσιο μέσα από το οποίο θα αναδειχθεί η νέα διοίκηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του ΔΣ επικαλέστηκαν τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ (3986 / 2011) σύμφωνα με τον οποίο ο διευθύνων σύμβουλος, δηλαδή ο κ. σημερινός διευθύνων σύμβουλος Αντ. Λεούσης μπορεί να αναπληρώσει αυτόματα τον πρόεδρο για χρονικό διάστημα έξι μηνών.
 
Ωστόσο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Αγγελος Βλάχος υποστήριξε ότι πλέον το ΤΑΙΠΕΔ λειτουργεί  με το νέο νόμο (4389/2016) για το Yπερταμείο Kρατικών Eγγυήσεων. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του συγκεκριμένου νόμου, ο πρόεδρος επιλέγεται από τον μέτοχο (δηλαδή το υπουργείο Οικονομικών) με τη σύμφωνη γνώμη του Εποπτικού Συμβουλίου του Yπερταμείου, της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ). Σημειώνεται πως το υπερταμείο έχει μεν Εποπτικό Συμβούλιο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει επιλεγεί το διοικητικό του συμβούλιο.
 
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ. Βλάχος ζήτησε έγγραφη διαβεβαίωση του υπουργείου Οικονομικών για το ποιο είναι το ισχύον πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορεί να προχωρήσει η επιλογή προέδρου.Ουσιαστικά καλείται ο βασικός μέτοχος να τοποθετηθεί και να αποκτήσει το Ταμείο νέα ηγεσία.
Τελευταία τροποποίηση στις 10:26 - 18 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.