ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκεκριμενοποιήθηκαν οι αρμοδιότητες Χαρίτση και Πιτσιόρλα

10:37 - 18 Νοε 2016 | Οικονομία
Συγκεκριμενοποιήθηκαν οι αρμοδιότητες Χαρίτση και Πιτσιόρλα
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 3722) οι αρμοδιότητες του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση και του υφυπουργού Στέργιου Πιτσιόρλα, στο υπουργείο Οικονομίας.

Ο κ. Χαρίτσης που μέχρι τώρα είχε, ως υφυπουργός, την ευθύνη για το ΕΣΠΑ, αναλαμβάνει ως αναπληρωτής υπουργός και την ευθύνη της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας και ο υφυπουργός κ. Πιτσιόρλας, αναλαμβάνει το τμήμα των αδειοδοτήσεων των επιχειρήσεων ενώ και οι δύο αναλαμβάνουν τμήματα των ιδιωτικών και δημόσιων επενδύσεων, με αρμοδιότητες, από κοινού, με τον υπουργό Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξανδρος Χαρίτσης αναλαμβάνει τη γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), την ειδική γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΚΤ, την ειδική γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ, την ειδική γραμματεία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων πόρων (ΕΓ. Τ.Α.Μ.Ε.Τ.Ε.Α.Α.Π). Επίσης αναλαμβάνει τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, την εποπτεία της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) και από τη γενική γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων, τη γενική διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων. Η αρμοδιότητα αυτή ασκείται από κοινού με τον υπουργό, πλην της αρμοδιότητας της διεύθυνσης Κεφαλαίων Εξωτερικού, η οποία ασκείται από κοινού με τον υφυπουργό.

 

Στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αστέριο Πιτσιόρλα, ανατέθηκε η διεύθυνση Αδειοδοτήσεων, το τμήμα Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) από τη γενική διεύθυνση Στρατηγικών Επενδύσεων και το τμήμα Δημοσίων Επενδύσεων της διεύθυνσης Αναπτυξιακής Στρατηγικής. Επίσης από τη γενική διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων, του ανατέθηκε η διεύθυνση Κεφαλαίων Εξωτερικού από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό, η Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) από κοινού με τον υπουργό, η εποπτεία του "Enterprise Greece", από κοινού με τον υπουργό, και η εποπτεία του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), από κοινού με τον υπουργό. Επίσης αναλαμβάνει και την εποπτεία του Κέντρου Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (ΚΔΕΟΔ), από κοινού με τον υπουργό, και την εποπτεία του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), από κοινού με τον υπουργό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.