ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μίχαλος: «Κλειδί» η εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση

13:17 - 18 Νοε 2016 | Οικονομία
Μίχαλος: «Κλειδί» η εθνική συνεννόηση για έξοδο από την κρίση
Την ανάγκη συνεργασίας όλου του πολιτικού συστήματος, ώστε να υπάρξει ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο συνεργασίας για την ελληνική οικονομία, επισήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Έχω κουραστεί να το λέω, αλλά θα το λέω μέχρι να το δω να εφαρμόζεται» είπε ο κ.Μίχαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, “Πρακτορείο 104,9 fm”, παραπέμποντας και στην ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, «ο οποίος προσπάθησε να παραλληλίσει τις οικονομίες ως προς την αγωγή την οποία ακολούθησε η Αμερική το 2008 και είχε απόλυτο δίκαιο».

 

Ερωτηθείς, εάν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης, ο κ.Μίχαλος απάντησε: «υπάρχουν εδώ και καιρό, όμως αυτό το οποίο χρειάζεται για να μπορέσεις να ξεφύγεις από ένα εχθρικό οικονομικό περιβάλλον, για να μπορέσεις να διατηρήσεις την ανταγωνιστικότητά σου και αυτό βέβαια δε μπορείς να το κάνεις όσο υπάρχει ένα φορολογικό πλαίσιο, όπως αυτό που έχουμε και πολύ χειρότερα σε αυτό το οποίο θα εφαρμόζεται από 1/1/2017, σε ό,τι αφορά σε ένα μεγάλο φάσμα επαγγελματιών στη χώρα μας». 

 

Ο κ.Μίχαλος εξέφρασε την ελπίδα «το ταχύτερο δυνατό να μπορέσουμε να κλείσουμε τη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές» εξηγώντας, ότι «δε μπορούμε να παλεύουμε επ' άπειρον πατώντας σε κινούμενη άμμο και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό πρωτίστως πλέον από τους εταίρους και δανειστές, διότι η συμφωνία, την οποία είχαν κάνει με την τότε ελληνική κυβέρνηση πρέπει τώρα να τεθεί σε εφαρμογή».

 

«Αυτή τη στιγμή οι ελληνικές επιχειρήσεις βιώνουν εφιαλτικές στιγμές. Αυτές οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να παραμείνουν ενεργές, απέδειξαν το σθένος, αλλά και την ικανότητα να αναπτύσσονται. Αλλά έχουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, που θρηνούμε σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης, έχουμε ξεπεράσει πλέον τις 265.000 επιχειρήσεις, που έβαλαν λουκέτο και χρειάζεται επιτέλους να υπάρξει ένα σταθερό και αξιόπιστο περιβάλλον, μέσα στο οποίο θα μπορούμε να επιχειρήσουμε» υπογράμμισε.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:29 - 18 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.