ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MNI: Δύσκολη η συμφωνία-«Plan B» για το ΔΝΤ

16:07 - 22 Νοε 2016 | Οικονομία
MNI: Δύσκολη η συμφωνία-«Plan B» για το ΔΝΤ
Επικαλούμενο πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση Ελλάδας - Θεσμών, το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ δεν "βλέπει" συνολική συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

«Παρά την πρόοδο, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου» αναφέρει το γερμανικό πρακτορείο επικαλούμενο υψηλόβαθμες κοινοτικές πηγές, λίγες ώρες μετά την αναχώρηση των θεσμών από τη χώρα μας.

 

Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν την ύπαρξη διαφωνιών στους κόλπους των δανειστών, ως προς τους μεσοπρόθεσμους στόχους του ελληνικού προγράμματος - εξέλιξη, η οποία καθιστά δύσκολη την επίτευξη συναίνεσης έως τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μάλιστα, οι Βρυξέλλες εξετάζουν ένα «Plan B» στο ενδεχόμενο αποτυχίας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και καλούν την Αθήνα να λάβει την πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. 

 

Οι θεσμοί, πάντως, σε σημείωμά τους αναφέρουν πως αναχωρούν έχοντας σημειώσει σημαντική πρόοδο και επισημαίνουν πως θα συνεχίσουν τις εργασίες προκειμένου να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup.

 

Είναι αλήθεια, πάντως, πως τα ανοιχτά μέτωπα δεν είναι λίγα και παραμένει σημαντικό χάσμα σε εργασιακά, δημοσιονομικά και ενέργεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:10 - 22 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.