ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Σόιμπλε... συνελήφθη να ψεύδεται για το «Washington Group»

15:39 - 24 Νοε 2016 | Οικονομία
Ο Σόιμπλε... συνελήφθη να ψεύδεται για το «Washington Group»
Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να βγάλει ψεύτες τους δημοσιογράφους που έβγαλαν την είδηση για τη "Σύνοδο του Βερολίνου", σχετικά με το ελληνικό χρέος, αλλά τελικά είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και οι συνεργάτες του που... συνελήφθησαν να ψεύδονται.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, που αποκάλυψε πρώτη την προγραμματισμένη για την Παρασκευή συνεδρίαση του "Washington Group" επανέρχεται στο θέμα και κατηγορεί προσωπικά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σημειώνοντας πως αποκρύπτει την αλήθεια.

 

Η εφημερίδα επιρρίπτει μάλιστα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μια «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων», όπως γράφει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον δηλαδή ότι ψεύδεται και ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει.

 

Όσο και το γιατί ματαιώθηκε η συνάντηση, το Reporter.gr έγραψε από την πρώτη στιγμή πως οι διαρροές ήταν που κυρίως ενόχλησαν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δεν θέλει να συνδέει καθόλου το όνομά του με συζητήσεις που αφορούν στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 

Ο κ. Σόιμπλε επιμένει στη σκληρή γραμμή του, πως δηλαδή δεν θεωρεί πως αυτή τη στιγμή υπάρχει λόγος για ρύθμιση του χρέους και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να θεωρηθεί πως βάζει νερό στο κρασί του.

 

Την ίδια ώρα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι συνομιλητές που ήταν προγραμματισμένο να λάβουν μέρος στη συνάντηση, τάσσονται σχεδόν όλοι υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, κυρίως επειδή επιθυμούν την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

 

Πάντως, το ρεπορτάζ λέει πως αργά ή γρήγορα η συζήτηση για το θέμα του χρέους θα γίνει (μυστικά ή φανερά) πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

 

Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:26 - 24 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.