ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Η απομείωση του χρέους βασίζεται σε σενάριο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028

15:49 - 15 Δεκ 2016 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Η απομείωση του χρέους βασίζεται σε σενάριο για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2028
Επιβεβαίωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη υπογράψει για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για δέκα χρόνια, προσκομίζοντας υπογεγραμμένα έγγραφα της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στην απόφαση για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους η απομείωσή του κατά περίπου 20 ποσοστιαίες του ΑΕΠ το 2060 βασίζεται σε ορισμένες παραδοχές, δηλαδή στο βασικό σενάριο του περασμένου Μαΐου.

 

Αυτό σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2028, 3,2% του ΑΕΠ για τα επόμενα τουλάχιστον 5 χρόνια και 2,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2040.

 

«Συνεπώς, αφού πανηγυρίζετε για τα μέτρα του χρέους, αποδέχεστε απόλυτα και συμφωνείτε με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Και σήμερα που αποδεικνύεται, για ακόμη μία φορά, ότι δεν έχει «κόκκινες γραμμές» και η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης μετατίθεται, η Κυβέρνηση παλινδρομεί, «κατασκευάζει εχθρούς», εντός και εκτός χώρας, για να καλύψει τα αδιέξοδα της πολιτικής της. Η αλήθεια, όμως, δεν κρύβεται: Κάθε φορά που η Κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, ο λογαριασμός των μέτρων ανεβαίνει και οι επώδυνες δεσμεύσεις πολλαπλασιάζονται», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, ο ίδιος κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να μην ψάχνει για συνενόχους. «Σ’ αυτή την τυφλή πορεία, την οποία ο κ. Τσίπρας χτίζει με «χαρτοπαικτικούς» όρους και με «λεόντιες» συμπεριφορές του τύπου «τα κέρδη δικά μου, τις ζημιές τις μοιράζουμε», ο κ. Πρωθυπουργός ας μην ψάχνει συνενόχους. Η πολιτική αλλαγή έχει καταστεί επιβεβλημένη. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά με σχέδιο, στηριγμένοι στην αλήθεια, τη συνεννόηση και την συνοχή μας», κατέληξε.

 

pleonasma1

 

pleonasma2

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.