ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας για ΒΟΑΚ:Συμφωνία για το έργο που «καίει» την Κρήτη

12:11 - 21 Δεκ 2016 | Οικονομία
Τσίπρας για ΒΟΑΚ:Συμφωνία για το έργο που «καίει» την Κρήτη
Δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης έδωσε για άλλη μια φορά από το Ηράκλειο ο Πρωθυπουργός. Το έργο που καίει τη Μεγαλόνησο καθώς αποτελεί «καρμανιόλα» και παράγοντα που βάζει φρένο στην ανάπτυξη βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Η έλλειψη ενδιαφέροντος για έργα ΣΔΙΤ, η πολιτική δυσκολία για επιβολή διοδίων με ενδεχόμενη σύμβαση παραχώρησης, αλλά και ο περιορισμός του ΠΔΕ καθιστά το εγχείρημα δύσκολο. Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το έργο θα μπει σε πραγματική τροχιά υλοποίησης.
«Από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησής μας είναι αυτό το έργο να έχει ξεκινήσει, να έχει δηλαδή ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία, το αργότερο ως το 2017, αρχές του 2018. Να έχει ξεκινήσει μέσα στο 2018 και φυσικά πριν από το τέλος της τετραετίας και τις εκλογές του 2019, και αν είμαστε καλά να το εγκαινιάσουμε εμείς ως η επόμενη κυβέρνηση της επόμενης τετραετίας. Δεσμευτήκαμε ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει. Έργο λειτουργικό, με σύγχρονες προδιαγραφές ευρωπαϊκού αυτοκινητόδρομου, με λυμένο το τεράστιο ζήτημα της οδικής ασφάλειας.
 
Ξέρετε πολύ καλά πόσο έχει ταλαιπωρηθεί ο κρητικός λαός και οι τουρίστες με δυστυχήματα που γίνονται δυστυχώς κάθε χρόνο. Έργο ικανό να αντιμετωπίσει το ζήτημα των μεταφορών ανθρώπων και προϊόντων από το ανατολικό έως το δυτικό άκρο του νησιού. Για το θέμα αυτό, πρέπει να σας ενημερώσω ότι υπήρξε ειδική συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» ανέφερε.
 
«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς. Ήδη πρέπει να σας πω έχει επέλθει η προφορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για την χρηματοδότηση του έργου, ενώ, ταυτόχρονα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Υποδομών προωθούν ταχύτατα τη στρατηγική μελέτη. Σας λέω λοιπόν ρητά ότι πολιτική δέσμευση αυτής της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει αυτό το έργο, που αποτελεί ίσως την κορυφαία επένδυση υποδομής για την Κρήτη. Ταυτόχρονα προχωρούν μελέτες και έργα για την αναβάθμιση του υφιστάμενοι οδικού δικτύου του νησιού» τόνισε.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.