ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σέρνεται» η δεύτερη αξιολόγηση- Μπαράζ επαφών από τον Τσακαλώτο

11:03 - 04 Ιαν 2017 | Οικονομία
«Σέρνεται» η δεύτερη αξιολόγηση- Μπαράζ επαφών από τον Τσακαλώτο
Σε απολύτως οριακό σημείο βρίσκονται οι εξελίξεις για τη δεύτερη αξιολόγηση που σέρνεται εδώ και μήνες και πλέον η ελληνική πλευρά επείγεται να κλείσει.

Στις επαφές που έχει από χθες ο υπουργός Οικονομικών με εκπροσώπους των δανειστών προσφέρει κόφτη διαρκείας ενώ θέλει να μην ψηφιστούν τώρα τα όποια νέα μέτρα.

Με το πακέτο αυτό ο κ. Τσακαλώτος αναζητά και μια σχετική συναίνεση στις ομαδικές απολύσεις ώστε να κλείσει και η δεύτερη αξιολόγηση πριν από το πολιτικό και το οικονομικό κομμάτι το οποίο στην Ευρώπη αρχίσει να αλλάζει δραματικά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει μπαράζ επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους και υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η κυβέρνηση επί της ουσίας θέλει να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση από εκεί που σταμάτησε με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη «13η σύνταξη».

Από την πλευρά της η ΝΔ συνεχίζει με αμείωτη ένταση την επίθεση στην κυβέρνηση. Στην Πειραιώς, διαβλέποντας πως παρά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις η κυβέρνηση αναζητά τρόπο επικοινωνιακής διαχείρησης μίας νέας άτακτης συνθηκολόγησης σε βάρος των πολιτών, μετατοπίζουν τη ρητορική τους από το σενάριο της ηρωικής εξόδου σε αυτό του 4ου μνημονίου.

Χαρακτηριστική είναι η σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι μετά την παραδοχή Τσακαλώτου για την παράταση του κόφτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «παραδέχτηκε ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του Α.Ε.Π. και για μετά το 2018».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.