ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ΥΠΟΙΚ παίρνει θέση για την υπόθεση Σώρρα-Αντιδράσεις κομμάτων

16:45 - 05 Ιαν 2017 | Οικονομία
Το ΥΠΟΙΚ παίρνει θέση για την υπόθεση Σώρρα-Αντιδράσεις κομμάτων
Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση Σώρρα, σημειώνοντας πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, η οποία έχει αναλάβει δράση, κατόπιν και της χθεσινής παρέμβασης του Σταύρου Κοντονή.

Από το υπουργείο εξηγεί ακόμα τις αποφάσεις που έχει λάβει και αναλύει τον τρόπο με τον οποίο έχουν εντολή να χειρίζονται οι ΔΟΥ τις υποθέσεις των οφειλετών που έχουν στείλει εξώδικα και ζητούν τη διαγραφή των χρεών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

 

"Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμοδίων εισαγγελικών αρχών. Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτήν την υπόθεση μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν.  

 

Από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών, η Υπηρεσία Ελέγχου Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων έχει διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση στα πλαίσια εισαγγελικής παραγγελίας σχετικά με την υπόθεση Σώρρα και τα αποτελέσματα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες και ως εκ τούτου καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας.

 

Επίσης, η Διεύθυνση Εισπράξεων του Υπουργείου Οικονομικών έχει αποστείλει προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία παρείχε οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα του νομικού συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών.

 

Κατά συνέπεια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι παραλαμβάνουν, ως έχουν υποχρέωση, τις εξώδικες δηλώσεις που καταθέτουν οι οφειλέτες που ζητούν τη διαγραφή των οφειλών τους επικαλούμενοι τα κεφάλαια του Αρτέμη Σώρρα, αλλά ενημερώνουν τους πολίτες ότι αυτό δεν τους απαλλάσσει από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις".

 

Αντιδράσεις των κομμάτων:

 

Η υπόθεση Σώρρα προκάλεσε και τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει δράση και να βάλει φρένο στο φαινόμενο αυτό.

 

ΝΔ: Να αφυπνιστεί η κυβέρνηση για την υπόθεση Σώρρα

 

«Η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα είναι ακόμα μια θλιβερή απόδειξη της αδυναμίας του Κράτους να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες, από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή τους», υποστηρίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

 

«Η Νέα Δημοκρατία έχει από καιρό αναδείξει το θέμα, προειδοποιώντας για τις γραφικές και επικίνδυνες πτυχές του. Είναι επιτακτική ανάγκη να αφυπνιστεί η Κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει σοβαρά το θέμα, προτού να είναι πολύ αργά για πολλούς συμπολίτες μας. Η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο δεν περιλαμβάνει θαυματοποιούς. Άλλωστε, τέτοιου είδους αντιλήψεις ανέδειξαν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις γνωστές συνέπειες για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία», καταλήγει.

 

Βολές κατά κυβέρνησης από το Ποτάμι

 

Η όλη υπόθεση «Αρτέμης Σώρρας» αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνη, θα φάνταζε ως χοντροκομμένη φάρσα, σχολιάζει το Ποτάμι, επικρίνοντας παράλληλα τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

 

ΚΚΕ: Παραπλάνηση και δημαγωγία

 

Το «κόμμα Σώρρα» είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα και μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων, που χρησιμοποιεί την παραπλάνηση και τη δημαγωγία, όπως κάνουν κι άλλα σχήματα αυτού του χώρου, για να διασπείρει αντιδραστικές, φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ΚΚΕ.

 

Όπως προσθέτει στη συνέχεια το κόμμα, είναι προφανές ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η Δικαιοσύνη έχουν ευθύνη «να εμποδίσουν όλους αυτούς τους σαλτιμπάγκους που ξεφύτρωσαν στα χρόνια της κρίσης, με τη στήριξη που τους παρείχαν και διάφορα ΜΜΕ, και οι οποίοι εξαπατούν και εκμεταλλεύονται την απελπισία και απόγνωση φτωχών ανθρώπων».

 

ΠΑΣΟΚ: Η ανοχή στην υπόθεση Σώρρα συνιστά συνενοχή

 

"Τις τελευταίες ημέρες αποκαλύπτονται με κάθε λεπτομέρεια η έκταση και οι πραγματικές διαστάσεις του απατηλού κι επικίνδυνου «φαινομένου Σώρρα». Έμποροι ελπίδων με μπόλικη δόση εθνικισμού και συνωμοσιολογίας, εκμεταλλεύονται την απελπισία των πολιτών μιας χώρας βυθισμένης στην κρίση. Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης;

 

Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών; Η απάθεια και η ανοχή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συνιστά συνενοχή αν δεν αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την προστασία των πολιτών".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.