ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τον πρέσβη της Αυστραλίας συνάντησε ο Παπαδημητρίου-Στην ατζέντα οι επενδύσεις

14:45 - 12 Ιαν 2017 | Οικονομία
Τον πρέσβη της Αυστραλίας συνάντησε ο Παπαδημητρίου-Στην ατζέντα οι επενδύσεις
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζον Γκρίφιν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της χώρας μας με την Αυστραλία και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ο δεσμός αυτός να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Υπουργός Οικονομίας παρουσίασε στον κ. Γκρίφιν τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ξένες επενδύσεις στους τομείς του θεματικού τουρισμού, της τεχνολογίας, των τροφίμων, της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών και της αγοράς ακινήτων.

 

Έδωσε επίσης έμφαση στο εξαιρετικά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της χώρας, καθώς και στις διευκολύνσεις που παρέχονται πλέον με τη νέα νομοθεσία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Τόνισε, τέλος, την ανάγκη προώθησης των ελληνικών εξαγωγών με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυσή τους στην αυστραλιανή αγορά.

 

Ο κ. Γκρίφιν από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρονται πλέον για επενδύσεις και επεσήμανε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.