ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Δεν τράβηξα το αυτί του Τσακαλώτου-Επιθυμούμε μια κατάσταση win-win

17:54 - 12 Ιαν 2017 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Δεν τράβηξα το αυτί του Τσακαλώτου-Επιθυμούμε μια κατάσταση win-win
"Ελάχιστα απομένουν να γίνουν από αυτά που έχουν συμφωνηθεί για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση", τόνισε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Πιερ Μοσκοβισί. Πρόσθεσε δε με χιούμορ ότι "δεν τράβηξα το αυτί του Τσακαλώτου" και υπογράμμισε πως "αυτό που επιθυμούμε είναι μια κατάσταση win-win και για τις δυο πλευρές".

"Βρισκόμαστε σε πολύ καλή πορεία. Πιστεύουμε ότι η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης είναι εφικτή και θεμιτή το ταχύτερο δυνατόν", είπε επίσης ο κ. Μοσκοβισί  

 

Είχαμε πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων τόσο σε ουσία όσο και στη διαδικασία είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν του τράβηξα το αυτί». Η θέση της Κομισιόν είναι ότι έγιναν πολλά για να πετύχουμε και να κάνουμε το πρόγραμμα πραγματική αξιολόγηση.

 

Θα συνεχίσουμε με εμπιστοσύνη και εντατική συνεργασία μεταξύ της Κομισιόν και της ελληνικής κυβέρνησης στο πλαίσιο του Eurogroup και των άλλων Θεσμών.

 

Ο Πιερ Μοσκοβισί, αναφορικά με το ΔΝΤ, σημείωσε ότι η παρουσία του προσφέρει εξασφάλιση σε κάποια μέλη και η Κομισιόν αναζητά συλλογικές λύσεις.

 

Για το ίδιο θέμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε ότι "το ΔΝΤ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του. Πρέπει να δει τη θέση του για το πρόγραμμα και το επίπεδο συμμετοχής του. Έχω ακούσει πολλές φορές ότι μένουμε από χρόνο. Ο χρόνος έχει σημασία και οι Έλληνες θέλουν λύση, για να έχουν έναν καθαρό διάδρομο μπροστά τους. Δεν είναι δίκαιο να λέμε ότι ξεμένουμε από χρόνο".

 

Αμφότεροι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο της ανάκαμψης, τόνισε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε επίσης ότι «θέλουμε να δούμε την περίοδο μετά το 2018 και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και υπογράμμισε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων της β' αξιολόγησης.

 

Ερωτηθείς αν η β' αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και όλοι επιθυμούν μία λύση, είτε είναι εντός Ιανουαρίου είτε αργότερα. Το ταχύτερο θα είναι καλύτερα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.