ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΒ: Ο Digital χάρτης με τους όρους δόμησης μοχλός επενδύσεων

11:15 - 25 Ιαν 2017 | Οικονομία
ΣΕΒ: Ο Digital χάρτης με τους όρους δόμησης μοχλός επενδύσεων
Την ολοκλήρωση του Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών και Όρων Δόμησης, που προβλέπεται ήδη από τον νόμο 3892 του 2011, με εφαρμογή σε πρώτη φάση για το 50%, περίπου, της Επικράτειας, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμό ζητεί ο ΣΕΒ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε  εκ μέρους του ΣΕΒ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση τη Δευτέρα, με θέμα: «Το Νέο Πλαίσιο Αδειοδότησης Οικονομικών Δραστηριοτήτων, μια κομβική μεταρρύθμιση για την επιχειρηματικότητα»  η ολοκλήρωση του συστήματος αυτού μπορεί να προάγει τις επενδύσεις και ωφελεί σημαντικά την οικονομία και τη χώρα μας.

 

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες ο κ. Μπίτσιος τόνισε ότι τα θέματα της αδειοδότησης παραμένουν διαχρονικά σημαντική προτεραιότητα για τον Σύνδεσμο και εξέφρασε τη σταθερή βούληση του ΣΕΒ για συνεργασία με την Πολιτεία. 

 

Ο κ. Μπίτσιος, αφού σημείωσε ότι το νέο πλαίσιο αδειοδότησης αποτελεί ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι εάν θέλουμε να μεταβούμε επιτυχώς σε ένα ενιαίο και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, που θα υποστηρίζει αποτελεσματικά τις επενδύσεις, απαιτούνται να γίνουν ακόμη τα εξής:

  • Υπαγωγή και άλλων κρίσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων στην απλουστευμένη εγκριτική διαδικασία, εξέλιξη που θα αποτελέσει και δείγμα γραφής ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Πολιτείας.
  • Εγκατάσταση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Αδειοδότησης και Ελέγχων -που προβλέπεται από το νέο πλαίσιο- ως κύρια προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία της νέας δομής,  και το οποίο θα καταστήσει δυνατή την ιχνηλάτηση της διαδικασίας αδειοδότησης.
  • Στο θέμα των ελέγχων -και με δεδομένο το νέο πλαίσιο και τις αλλαγές που αυτό εισάγει- είναι σκόπιμο ο πρώτος έλεγχος κάθε επιχείρησης να έχει συμβουλευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 25 Ιαν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.