ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ.Οικονομίας: Επενδυτικό ενδιαφέρον Αμερικανών σε τέσσερις κλάδους

22:15 - 30 Ιαν 2017 | Οικονομία
Υπ.Οικονομίας: Επενδυτικό ενδιαφέρον Αμερικανών σε τέσσερις κλάδους
Επενδυτικό ενδιαφέρον σε τράπεζες, real estate, ναυτιλία και φάρμακα εκ μέρους των Αμερικανών βλέπει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου μιλώντας στην εκδήλωση για την κοπή πίττας του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Το κλίμα από την πλευρά των επενδυτικών κεφαλαίων ήταν θετικό. Η αίσθησή μου είναι ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αρχίσει ήδη να αλλάζει στο εξωτερικό και το έδαφος είναι και πάλι πρόσφορο για επενδύσεις.

 

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, η γεωστρατηγική της θέση ως διακομετακομιστικού και ενεργειακού δίαυλου μεταξύ Ασίας και Ευρώπης, το σημαντικό περιθώριο τουριστικής αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, το εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό, σε συνδυασμό με την πολιτική σταθερότητα την καθιστούν, παρόλη την οικονομική κρίση, ιδιαίτερα ελκυστικό προορισμό για τους ξένους επενδυτές» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου.

 

«Σε αυτό συμβάλλουν και οι διευκολύνσεις για ίδρυση εταιρείας στην Ελλάδα που προσφέρονται μέσα από τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, καθώς και το πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών και σε μέλη των οικογενειών τους, που προβαίνουν σε αγορά ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, η αξία της οποίας υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ», συμπλήρωσε.

 

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.