ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βούτσης: Καμία κουβέντα περί Grexit

13:15 - 01 Φεβ 2017 | Οικονομία
Βούτσης: Καμία κουβέντα περί Grexit
Aπέκλεισε κάθε συζήτηση περί δραχμής ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης δημοψήφισμα ή εκλογές.

"Δεν υπάρχει καμία συζήτηση να πάμε στη συζήτηση για τη δραχμή, η ελληνική κυβέρνηση, δεν φλέρταρε ποτέ με τη δραχμή, ούτε στην πρώτη περίοδο επί Βαρουφάκη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης αναφορικά με τις δηλώσεις Ξυδάκη. Υποστήριξε μάλιστα, ότι "τα σχεδία περί δραχμής γίνονται από μια μερίδα των δανειστών που δεν έχουν πλειοψηφία στην Ευρώπη".

Αναφορικά με την αξιολόγηση ο κ. Βούτσης είπε ότι η λύση πρέπει να είναι "πολιτική". Θα είχε κλείσει εάν το ΔΝΤ δεν έβαζε στο τραπέζι προληπτικά μέτρα, που η κυβέρνηση δεν θα φέρει στη Βουλή. Κάλεσε μάλιστα τον κ. Μητσοτάκη ενόψει της συζήτησης το απόγευμα στην Ολομέλεια επί του πορίσματος για το δανεισμό των κομμάτων και των ΜΜΕ να δηλώσει ότι δεν είναι δυνατό να ζητούνται προληπτικά μέτρα από μια χώρα, ως ένα μίνιμουμ συναίνεσης απέναντι στη χώρα.

Ο πρόεδρος της Βουλής μίλησε για "βρόμικα σχέδια σε βάρος της χώρας από κάποιους που θέλουν τη μετατροπή όλων των Βαλκανίων σε ζώνη φθηνών εργατικών χεριών".

Χαρακτήρισε και αυτός, πολύ σημαντική την συνεδρίαση του ΕΣ του ΔΝΤ στις 6 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ξεκαθαριστούν οι προθέσεις της κυβέρνησης Τραμπ σε ό,τι αφορά το ρόλο του Ταμείου στην Ευρώπη.

Σημείωσε επίσης ότι τα περισσότερα μέτρα που αφορούν την αξιολόγηση έχουν ήδη νομοθετηθεί από το Δεκέμβριο, και στην ερώτηση γιατί ο υπουργός Οικονομικών παραδέχεται σε επιστολή του ότι έχει υλοποιηθεί μόνο το 30% με 35%, απάντησε "ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο". Αυτά που περιλαμβάνονται στη συμφωνία του καλοκαιριού έχουν κλείσει" δήλωσε ο κ. Βούτσης, και εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι συμφωνία έως τις 20 Φεβρουαρίου είναι εφικτή.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 01 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.