ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Ρήξη με τους δανειστές-Ο μηχανισμός για τη δραχμή υπάρχει

16:12 - 04 Φεβ 2017 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Ρήξη με τους δανειστές-Ο μηχανισμός για τη δραχμή υπάρχει
Αν ο πρωθυπουργός εννοεί αυτή τη φορά ότι δεν θα υποχωρήσει ας προετοιμαστεί για τη ρήξη με τους δανειστές επισημαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας γνωρίζει ότι ο μηχανισμός για το παράλληλο νόμισμα είναι έτοιμος από το 2014.

Σε άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στο αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση και στις απαιτήσεις των δανειστών κάνει λόγο για ρήξη με τις ψευδαισθήσεις και υπογραμμίζει διερωτάται τι προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός.

«Ο ίδιος υπόσχεται, άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται (αυτή τη φορά!) να υποκύψει νομοθετώντας νέα λιτότητα για μετά το 2018. Το εννοεί; Είναι δηλαδή σήμερα έτοιμος να κάνει εκείνο που με σταμάτησε να κάνω το 2015;

Ή μήπως, άλλη μια φορά, δεν το εννοεί και είναι έτοιμος την ύστατη στιγμή (λίγο πριν από την αποπληρωμή του προσεχούς Ιουλίου των ομολόγων μας που κατέχει η ΕΚΤ) να ξανα-«σώσει» τη χώρα από την «επίσημη χρεοκοπία» υπογράφοντας ό,τι παλιόχαρτο του φέρει ο κ. Χουλιαράκης συγγεγραμμένο από τον κ. Βίζερ και τον κ. Κοστέλο;» σημειώνει ο κ. Βαρουφάκης και επαναλαμβάνει τα περί παράλληλου συστήματος πληρωμών:

«Αν το εννοεί, του θυμίζω τι ήταν εκείνο που συμφωνήσαμε ότι απαιτείται και το οποίο -και σήμερα- αποτελεί το μόνο που μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα:

Προετοιμασία για μονομερή αναδιάρθρωση των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ και τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν τον Ιούλιο (και κατόπιν)

Προετοιμασία του ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών μέσω Taxisnet το οποίο είχα σχεδιάσει, είχα αρχίσει να υλοποιώ.»

«Αν τώρα δεν το εννοεί, τότε είτε να περιμένουμε να μας ξανα-«σώσει» με άλλο ένα «ναι σε όλα» είτε να δραπετεύσει μέσω εκλογών ώστε να αναλάβουν ο κ. Μητσοτάκης ή/και ο κ. Στουρνάρας την εκούσια ή ακούσια δρομολόγηση του Σχεδίου Σόιμπλε», τονίζει μεταξύ άλλων.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:15 - 04 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.