ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κερέ(ΕΚΤ): Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ

12:17 - 07 Φεβ 2017 | Οικονομία
Κερέ(ΕΚΤ): Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στο ευρώ
Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με τη συμμετοχή της στο ευρώ, τόνισε σε συνέντευξή του στη Le Parisien το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Όπως τόνισε, ακόμη και με τις θυσίες που απαιτήθηκαν από τον ελληνικό λαό, οι Έλληνες δεν εξέφρασαν ποτέ την επιθυμία να φύγουν από το ευρώ.

"Δε νομίζω ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να ενταχθεί στο ευρώ. Τα προβλήματά της δεν σχετίζονται με την συμμετοχή της στο ευρώ: διοικητικές ελλείψεις, πολύ ασθενή κοινωνική προστασία, προβληματική συγκέντρωση φόρων, ιδιαίτερα εξειδικευμένη οικονομία", τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το ευρώ εκθέτει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες μιας χώρας. "Η Ελλάδα πρέπει να αναδιαρθρώσεις τις διοικητικές και πολιτικές της δομές για να μπορέσει να ευημερήσει στο ευρώ", σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Οι Έλληνες εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, αλλά θα πρέπει να επαινεθούν για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχουν αναλάβει.

 

Το ευρώ είναι σε επίπεδο που αρμόζει στην οικονομία μας

 

Αν και το ευρώ είναι περίπου 30% χαμηλότερα έναντι του ευρώ σε σχέση με το peak, αυτό αποτελεί μια έγκυρη αποτύπωση της οικονομικής κατάστασης της ευρωζώνης και δεν είναι αποτέλεσμα μιας προσπάθειας αποδυνάμωσης του νομίσματος, δήλωσε ο Μπενουά Κερέ, απαντώντας σε ισχυρισμούς των

ΗΠΑ περί χειρισμού του ευρώ από τη Γερμανία.

 

Ο εμπορικός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ είχε ισχυριστεί σε συνέντευξή του πως η Γερμανία εκμεταλλεύεται το «κατάφωρα υποτιμημένο» ευρώ για να αποκτήσει πλεονέκτημα στις ΗΠΑ, εμφανίζοντας τεράστιο εμπορικό πλεόνασμα χάρη στη χειραγώγηση του νομίσματος.

 

«Η ΕΚΤ δεν έχει κάποιον συγκεκριμένο στόχο συναλλαγματικής ισοτιμίας», σημείωσε ο κ. Κερέ, προσθέτοντας πως «το ευρώ βρίσκεται τώρα σε επίπεδο που αρμόζει στην οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.