ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EWG: Σε εκρηκτικό κλίμα η συνεδρίαση-Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών

09:42 - 09 Φεβ 2017 | Οικονομία
EWG: Σε εκρηκτικό κλίμα η συνεδρίαση-Χαμηλά ο πήχης των προσδοκιών
Με φόντο μια πληθώρα από προειδοποιήσεις και απειλές για Grexit, συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν ότι δύσκολα θα προκύψει κάτι θετικό από αυτό. Οι δηλώσεις που έγιναν χθες από ξένους αξιωματούχους για την ελληνική οικονομία, είναι ενδεικτικές της έντασης που επικρατεί και της κρισιμότητας της κατάστασης.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών, θα τεθεί η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων δράσεων στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης για τις οποίες ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει ήδη δηλώσει ότι έχει υλοποιηθεί το ένα τρίτο εξ’ αυτών ενώ άλλο ένα τρίτο έχει συμφωνηθεί.

Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων, αρχής γενόμενης από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους θα μπορεί να γίνει μόνο εκτός της Ευρωζώνης αλλά και τις προηγούμενες αναφορές του ότι η Ελλάδα δεν εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα, οι ενδείξεις συνηγορούν ότι δεν θα προκύψει κάτι θετικό από τη σημερινή συνεδρίαση, στην οποία την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν σε πολιτικό επίπεδο, με τον Γερουν Ντάισελμπλουμ να έχει ήδη δώσει το στίγμα των προθέσεων, το ΕuroWorking Group θα αποτελέσει μια «πρόγευση» των έως τώρα εξελίξεων, ενόψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Η ημερομηνία αυτή έχει ξεκαθαριστεί ότι αποτελεί ορόσημο ή καλύτερα το dead line για την εξεύρεση λύσης, προκειμένου να κλείσει το μέτωπο της αξιολόγησης, πριν την έναρξη των εκλογικών αναμετρήσεων σε Ολλανδία, Γαλλία και αργότερα στη Γερμανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.