ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Citi δεν «βλέπει» ρήξη με τους δανειστές

14:48 - 15 Φεβ 2017 | Οικονομία
Η Citi δεν «βλέπει» ρήξη με τους δανειστές
Το τρέχον αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές δεν θα οδηγήσει σε πλήρη ρήξη με τους πιστωτές (οδηγώντας σε χρεοκοπία ή και έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη), εκτιμά η Citi, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος απέκλεισε συμφωνία για στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η Citi εκφράζει αμφιβολία για το αν επίκειται συμφωνία, δεδομένης της έλλειψης της αίσθησης του επείγοντος από την πλευρά των πιστωτών να κάνουν νέες υποχωρήσεις έναντι της Ελληνικής κυβέρνησης.

 

Παράλληλα, αναφορικά με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το ΑΕΠ, η Citi αναφέρει πως τα στοιχεία για το ΑΕΠ είναι ασταθή από τρίμηνο σε τρίμηνο και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη δυναμική των κρατικών ισολογισμών.

 

Στον ρυθμό ανάπτυξης του γ’ τριμήνου ώθηση έδωσε πιθανότατα η αποπληρωμή καθυστερούμενων οφειλών από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά τις μεγάλες δόσεις που εκταμιεύθηκαν τον Ιούνιο/Ιούλιο, ενώ η ανάπτυξη του δ’ τριμήνου αντανακλούσε τις αποπληρωμές.

 

Η Citi εκτιμά πως ο ρυθμός ανάπτυξης 0,3% σε ετήσια βάση το δ’ τρίμηνο είναι πιθανότατα το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται τώρα η ελληνική οικονομία, ενώ αμφιβάλει ότι η χώρα θα πετύχει ρυθμό ανάπτυξης του πραγματικού ΑΕΠ κοντά στο 3% το 2017, όπως εξακολουθεί να προβλέπει το πρόγραμμα διάσωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.