ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καρφιά» ενόψει Eurogroup: Η αξιολόγηση δεν είναι κρασί, για να περιμένεις να γίνει καλύτερη

18:22 - 16 Φεβ 2017 | Οικονομία
«Καρφιά» ενόψει Eurogroup: Η αξιολόγηση δεν είναι κρασί, για να περιμένεις να γίνει καλύτερη
Ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει το... στίγμα ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας (20/2). Κρατάει "μικρό καλάθι", λέγοντας πως περιμένει μία μικρής διάρκειας συνεδρίαση και παράλληλα, αφήνει αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας με νόημα πως "η αξιολόγηση δεν είναι σαν το κόκκινο κρασί για να περιμένεις να γίνει καλύτερη".

«Καλύτερα να καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα νωρίτερα, παρά αργότερα, το να περιμένεις και να περιμένεις, αντίθετα με το κόκκινο κρασί, δεν κάνει την κατάσταση καλύτερη, αλλά χειρότερη», ήταν συγκεκριμένα η ατάκα του αξιωματούχου της ΕΕ, που συντάχθηκε με όσους υποστηρίζουν πως η συμφωνία θα είναι σίγουρα καλύτερη για την Ελλάδα τώρα, παρά μετά από δύο ή τρεις μήνες.

 

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έχει ακόμα πολλές εκκρεμότητες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, λέγοντας πως ακόμη και σήμερα μόλις το 1/3 των συμφωνηθέντων έχει υλοποιηθεί.

 

«Από την προηγούμενη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, έχει υλοποιηθεί περιορισμένος αριθμός προαπαιτούμενων δράσεων» ανέφερε ενδεικτικά.

 

Ερωτηθείς για το προσεχές Eurogroup, εκτίμησε ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών θα είναι σύντομη, εκφράζοντας ωστόσο, την πεποίθηση ότι η επίτευξη συμφωνίας για το ελληνικό ζήτημα, είναι πιθανή εντός του Μαρτίου.

 

Τέλος, εστίασε και στις αποκλίσεις μεταξύ Ελλάδας - δανειστών, ως προς το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τονίζοντας ότι υπάρχει «χάσμα» στον καθορισμό του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2019.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:27 - 16 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.