ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Νουθεσίες» Ρέγκλινγκ: Εφαρμόστε μεταρρυθμίσεις για να σας εμπιστευθούν οι αγορές

17:43 - 16 Φεβ 2017 | Οικονομία
Μιλώντας σε συνέδριο στο Μόναχο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την "ειδική περίπτωση". Υπερασπίστηκε τα προγράμματα διάσωσης και σχολίασε πως μόνον η χώρα μας δεν έχει καταφέρει να τα εφαρμόσει με επιτυχία.

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σημείωσε ότι οι πολιτικές διάσωσης της Ευρωζώνης λειτουργούν, τονίζοντας ότι 4 εκ των 5 χωρών βγήκαν επιτυχημένα από τα προγράμματα. Εξ αυτών τόνισε πως η Ισπανία και η Ιρλανδία είναι σήμερα οι «Πρωταθλητές της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης».

 

«Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση. Πουθενά η κλίμακα των προβλημάτων δεν ήταν τόσο μεγάλη όσο στην Ελλάδα όπου και η διοίκηση της είναι αδύναμη», είπε σύμφωνα με το Reuters ο επικεφαλής του ESM. 

 

«Ομως και η Ελλάδα μπορεί να περάσει το σημείο καμπής και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών, εφόσον υλοποιήσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικότητα» πρόσθεσε.

 

Τέλος, ο Ρέγκλινγκ ξεκαθάρισε πως η Ευρώπη δεν είναι σε κρίση και πως αυτή «είναι πολύ πίσω μας». «Είναι σημαντικό να το πω αυτό δημοσίως, γιατί πολλοί άνθρωποι μπορεί να εξακολουθούν να έχουν τις αμφιβολίες τους σχετικά με το πώς χειριστήκαμε την κρίση. Η περίοδος αυτή δικαιολογημένα κατέστρεψε την εμπιστοσύνη τους προς τις τράπεζες και στους πολιτικούς», ανέφερε ο Γερμανός επικεφαλής του ESM.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:47 - 16 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.