ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Βάλατε τη χώρα σε επικίνδυνο μονοπάτι-Τσίπρας: Καταθέστε πρόταση μομφής

12:53 - 17 Φεβ 2017 | Οικονομία
Μητσοτάκης: Βάλατε τη χώρα σε επικίνδυνο μονοπάτι-Τσίπρας: Καταθέστε πρόταση μομφής
Από την εγκληματικότητα στην οικονομία και την αξιολόγηση πέρασε η συζήτηση στη Βουλή, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, υψώνοντας τους τόνους. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καταστρέφει την οικονομία, ενώ ο Πρωθυπουργός πέταξε το γάντι και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής. "Για να σας αποδείξουμε πόσο ενωμένοι είμαστε".

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις τοποθετήσεις του στη Βουλή έκανε πολλές αναφορές για το θέμα της αξιολόγησης και κατέστησε τον Αλέξη Τσίπρα αποκλειστικά υπεύθυνο για τον φαύλο κύκλο των συζητήσεων με τους πιστωτές, που αυξάνουν τον λογαριασμό στην πλάτη των πολιτών. Διεμήνυσε παράλληλα πως το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να πάψει να αναζητεί συνενόχους, καθώς φέρει την πλήρη ευθύνη για την κατάσταση της οικονομίας.

 

«Εσείς φέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η αξιολόγηση έπρεπε να έχει κλείσει τον Φεβρουάριο του 2016 και πρόσθεσε ότι δεν έχει κλείσει σήμερα ακόμα. 

 

«Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς», είπε χαρακτηριστικά. 

 

«Θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο του 2017 ή και αυτός ο στόχος πήγε περίπατο;», διερωτήθηκε ειρωνικά.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατηγορώντας τον πως στην πραγματικότητα δεν θέλει να κλείσει η αξιολόγηση και βάζει εμπόδια στην προσπάθεια της Ελλάδας. Αναφερόμενος δε στο πρόσφατο ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στη Γερμανία είπε "φορέσατε τη φανέλα των δανειστών, του ΔΝΤ, όχι της Εθνικής Ελλάδος".

 

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά της κυβέρνησης για το γεγονός ότι δεν έχει κλείσει η αξιόγηση, σημείωσε: Μας κατηγορείτε γιατί δεν κλεινουμε το 25% που απομένει, ενώ ξέρετε ότι αυτό έχει να κάνει με υπερβολικές απαιτήσεις που δεν δικαιολογούνται.

 

Παράλληλα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι βρίσκεται σε πραγματικό στρατηγικό αδιέξοδο και ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο Βερολίνο και δημιουργησε ένα κλίμα αρνητικό σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης.

 

«Δεν θα μιλούσα για αθλιότητα εάν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου σας, ότι εάν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα καταθέσουμε πρόταση μομφής. Καταθέστε την. Θα δείτε πόσο ενωμένοι είμαστε και πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια» συνέχισε, σε υψηλούς τόνους.

 

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι επί κυβερνήσεώς της η Νέα Δημοκρατία είχε υπογράψει για πλεονάσματα 4,5%. « Εμείς το κάναμε 3,5%» είπε ο Πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι είναι θλιβερό που δεν παίρνει θέση για τα παράλογα μέτρα που μας ζητούν οι δανειστές.

 

«Ψάχνετε με αγωνία να βρείτε στοιχεία που να δείχνουν ότι δεν πάει καλά η οικονομία», είπε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον αρχηγό της ΝΔ και τον κάλεσε να απαντήσει «ποια είναι η θέση της ΝΔ για τα μέτρα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.