ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Business Insider: Τελειώνουν τα μετρητά για την Ελλάδα

15:05 - 17 Φεβ 2017 | Οικονομία
Κάνοντας αναφορά στις δυσθεώρητες οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας για τον ερχόμενο Ιούλιο, το Business Insider σε δημοσίευμα του επισημαίνει ότι η Ελλάδα ξεμένει από λεφτά και οι πιστωτές της δεν μπορούν να συμφωνήσουν αλλά και πως οι χώρες της Ευρωζώνης χάνουν την προθεσμία που οι ίδιες έχουν θέσει την επόμενη Δευτέρα για τη συμφωνία των μέτρων για την Ελλάδα.

Επισημαίνεται, εξάλλου, ότι σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο η συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σύντομη, ενώ η επίτευξη συμφωνίας φαίνεται να μετατίθεται για τον Μάρτιο του 2017.

Στο δημοσίευμα, όπως αναφέρει το, περιλαμβάνεται γράφημα της Moody’s σχετικά με τις οφειλές της Ελλάδας και υπογραμμίζεται ότι θα πρέπει να πληρώσει περί τα 6 δισ. ευρώ τον Ιούλιο του 2017 κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει χωρίς βοήθεια ή αναδιάρθρωση.

Στην ανάλυση που κάνει αναφέρει ως πυρήνα των διαφωνιών μεταξύ των πιστωτών, το κούρεμα του χρέους που ζητά το ΔΝΤ και δεν αποδέχονται οι ευρωπαίοι και τα μέτρα που ζητά προκειμένου να καλυφθεί το κενό. 

Τονίζει επίσης, ότι η Ευρωζώνη ήθελε την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με την Ελλάδα πριν τις εκλογές της Ολλανδίας τον Μάρτιο του 2017, ώστε να αποφευχθεί η μετατροπή ενός οικονομικού προβλήματος σε κάτι πιο πολιτικό. 

Εκλογές θα πραγματοποιηθούν εντός του 2017 και στη Γαλλία και Γερμανία, ενώ τον Μάρτιο του 2017 αναμένεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 το Ηνωμένο Βασίλειο, κάτι που αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω το σκηνικό στην ευρωζώνη καθώς θα αρχίσουν και οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 17 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.