ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Μήνυμα για μεταρρυθμίσεις και... στο βάθος χρέος

20:07 - 22 Φεβ 2017 | Οικονομία
Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, δεν έχουν αλλάξει σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μετά τη συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στο Eurogroup της Δευτέρας, η Ελλάδα πήρε σήμα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Ωστόσο, η επικεφαλής του Ταμείου επέμεινε και στις θέσεις της για ρύθμιση του ελληνικού χρέους.

Οπως είπε η κα. Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στο ARD, στη συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ συζήτησε για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και πρόσθεσε σχετικά:

 

"Οι δυο προϋποθέσεις για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και η αναδιάρθρωση του χρέους"

 

"Είμαστε πολύ πιο σίγουροι μετά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα", σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας πως "οι συνθήκες όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις δείχνουν καλές".

 

Όσον αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους, είπε ότι έχει ήδη συζητηθεί επί της αρχής μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών. "Δεν χρειαζόμαστε κούρεμα αλλά μείωση των επιτοκίων", τόνισε, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί και ο χρονικός ορίζοντας ωρίμανσης των ομολόγων.

 

"Η Ελλάδα έχει υποστεί υπερβολική λιτότητα", σημείωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι η χώρα μπορεί να σταθεί στα πόδια της.

 

"Χρειάζεται πολλή δουλειά προτού μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο για την Ελλάδα στο συμβούλιο του ΔΝΤ" τόνισε, ενώ τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να βρουν κοινή γραμμή για την Ελλάδα.   

Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 22 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.