ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνούτσιν: Η Ελλάδα είναι το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης

21:36 - 23 Φεβ 2017 | Οικονομία
Μνούτσιν: Η Ελλάδα είναι το βασικό πρόβλημα της Ευρώπης
To βασικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι η οικονομική κρίση της Ελλάδας, σημείωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin, σε συνέντευξή του στην Wall Street Journal, δίνοντας το πρώτο στίγμα για τη θέση που θα κρατήσει η κυβέρνηση του Τραμπ απέναντι σε ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της ευρωζώνης.

Οι δηλώσεις του σε συνδυασμό με τη συνομιλία που είχε με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κ. Λαγκάρντ την Τρίτη φανερώνουν ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα ενθαρρύνει το Ταμείο να διατηρήσει τη σκληρή γραμμή του αναφορικά με την Ελλάδα, κρατώντας το εκτός του τρίτου προγράμματος στήριξης για το ορατό μέλλον, αναφέρουν οι δημοσιογράφοι της WSJ.

 

«Συνομιλούμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ αναφορικά με αυτό, αλλά προφανώς τον πρώτο λόγο έχουν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με την WSJ, η ομάδα Τραμπ, θα μπορούσε να προσφέρει κάλυψη στο ΔΝΤ καθώς αντιμετωπίζει κλιμακούμενη πίεση από τη Γερμανία να προσφέρει αξιοπιστία στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με τη χορήγηση νέας χρηματοδότησης. Αν η Ουάσιγκτον εκπέμψει σήμα ότι δεν θα επιτρέψει στο ΔΝΤ να πειράξει τα νούμερα του αναφορικά με την Ελλάδα, προκειμένου να καταστήσει λειτουργική την ευρωπαϊκή διάσωση - όπως έκανε στα πρώτα δύο προγράμματα - το Ταμείο θα έχει την υποστήριξη του πιο ισχυρού μέλους του προκειμένου να εμμείνει στη θέση του. 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:47 - 23 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.