ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταρρυθμίσεις και «μάζεμα» των νοσοκομείων ζητούν οι θεσμοί

11:50 - 03 Μαρ 2017 | Οικονομία
Μεταρρυθμίσεις και «μάζεμα» των νοσοκομείων ζητούν οι θεσμοί
Σειρά παρατηρήσεων έκαναν οι θεσμοί στη συνάντηση που είχαν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τις καθυστερήσεις στο κεντρικό σύστημα προμηθειών και συνολικά για τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Για άλλη μια φορά ζήτησαν αναλυτικά στοιχεία σε τριμηνιαία βάση για την αποδοτικότητα της οικονομικής διαχείρισης των νοσοκομείων, αλλά και για την πορεία είσπραξης των ποσών από το clawback.

Η ελληνική πλευρά και πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης στη γραμμή του υπ. Υγείας τάχθηκε υπέρ της τμηματικής καταβολής των υποχρεωτικών επιστροφών - clawback από τις εταιρίες ενώ αναμένεται να έχει και δεύτερη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, προκειμένου να τους παρουσιάσει πρόταση για το πως θα εισπραχθεί γρηγορότερα το όλο ποσό.

Παράλληλα η ηγεσία του ΕΟΠΥΥ ενημέρωσε για τις δαπάνες του Οργανισμού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την τήρηση των προϋπολογισμών του.

Στόχος άλλωστε είναι η μείωση των υπερβάσεων που καταγράφονται στους προϋπολογισμούς του ΕΟΠΥΥ Σημειώνεται ότι οι οφειλές σε προμηθευτές του Οργανισμού ανέρχονται με βάση τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ στα 1,136 δισ. ευρώ, ποσό όμως που είναι μειωμένο κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το ενδεκάμηνο.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.