ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαπέν προς ΔΝΤ: «Μη ζητάτε άλλα από την Ελλάδα»

13:31 - 03 Μαρ 2017 | Οικονομία
Σαπέν προς ΔΝΤ: «Μη ζητάτε άλλα από την Ελλάδα»
Την ανάγκη να κλείσει άμεσα η συμφωνία με τους δανειστές, τόνισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Οικονομίας και Δημήτρη Παπαδημητρίου. Έστειλε όμως και μήνυμα στο ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς να επιμείνει άλλο στις απαιτήσεις του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση του Ταμείου, ο κύριος Σαπέν δήλωσε πως «το ΔΝΤ είναι εδώ από το 2010, αν φύγει θα ήταν κρίμα για την αξιοπιστία της Ελλάδας. Πρέπει να κλείσει η συμφωνία. Δεν μπορείς να τα ζητάς όλα από την Ελλάδα που έχει κάνει πολλές προσπάθειες» τόνισε.

 

«Εύχομαι να έχουμε συμφωνία στις 20 Μαρτίου» δήλωσε. «Η Γαλλία είναι εδώ για να βοηθήσει και να δείξει πως είναι ώρα για συμφωνία και να κοιτάξουμε το μέλλον. Η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να υπάρξει ανάπτυξη, απασχόληση και αυτονομία».

 

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, όμως θα πρέπει να το νιώσει ο λαός και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:34 - 03 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.