ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θέμα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους έθεσε ο Λιάκος στους Δελφούς

12:35 - 03 Μαρ 2017 | Οικονομία
Θέμα διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους έθεσε ο Λιάκος στους Δελφούς
«Πρέπει να δείξουμε θάρρος στην διαχείριση του ιδωτικού χρέους», σχολίασε ο Δημήτρης Λιάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ανοίγοντας επισήμως το φλέγον αυτό θέμα.
«Όσο συζητάμε με τους θεσμούς υπάρχει ενδιαφέρον και από την δική τους πλευρά για την διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά την διαχείριση και την εξεύρεση λύσης. Τις αναζητούμε και για το συσσωρευμένο ιδιωτικό χρέος, που πρέπει να μειωθεί», σημείωσε ο κ. Λιάκος. Τόνισε ότι το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και είναι πανευρωπαϊκό θέμα» και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δείξουμε θάρρος ως πολιτικό σύστημα, πρέπει να πούμε πόσα μπορείς να πάρεις και πόσα να ρυθμίσεις». 
 
Ως προς το δημόσιο χρέος, ο κ. Λιάκος ανέφερε ότι η επιδίωξη πρωτογενών πλεονασμάτων  με το μοντέλο του παρελθόντος, δηλαδή με βάση την κατανάλωση εισαγωγών με δανεικά, θα μας οδηγήσει στο ίδιο σημείο και συμπλήρωσε ότι πρεπει να γίνει η επιμήκυνση της λήξης του χρέους, επειδή έτσι θα «δημιουργήσουμε πιο ομαλά δημοσιονομικά μονοπάτια». 
 
Μαρία Μιχάλη
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.