ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχοινάς:Πώς θα παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ

21:30 - 04 Μαρ 2017 | Οικονομία
Σχοινάς:Πώς θα παραμείνει η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα της ΕΕ
Η Ελλάδα είναι καταδικασμένη να βρίσκεται στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης και ανήκει στον σκληρό πυρήνα της Ένωσης, σχολίασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ενώ ανέλυσε τι χρειάζεται να γίνει για να παραμείνουμε εκεί.
Πρώτον, υποστήριξε ότι χρειάζεται ανασύσταση του κράτους, το οποίο προς το παρόν είναι ένα κράτος-εργοδότης που χαρακτηρίζεται από στρεβλώσεις, που έχει γίνει πιο φθηνό, αλλά δεν έχει μικρύνει. Μάλιστα, σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει συμβούλιο δημοσιονομικής πολιτικής για τη σωστή εκτέλεση του προϋπολογισμού.
 
Δεύτερον, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι πρέπει να δούμε και την κοινωνία, επισημαίνοντας ότι δεν είναι λογικό να υπάρχουν γενιές Ελλήνων που λύνουν το πρόβλημά τους σε βάρος των επόμενων γενεών. "Το να αφήνουμε στους επόμενους ευκαιρίες και όχι χρέη είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί. Δεν είναι ταμπού", σημείωσε.
 
Τρίτον, υποστήριξε ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. "Όλοι επιθυμούν την επιτυχία της Ελλάδας. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε το διεθνές ενδιαφέρον. Πώς; Πετυχαίνοντας. Όπως το έκανε η Κύπρος", σημείωσε. "Σε όλον τον κόσμο υπάρχει ενδιαφέρον για την Ελλάδα. Γιατί; Γιατί έχουμε δανειστεί απ' όλο τον κόσμο", πρόσθεσε.
 
Μάλιστα, ο κ. Σχοινάς μετέδωσε και ένα ευρωπαϊκό mea culpa, όπως είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι "επικεντρωθήκαμε περισσότερο σε στόχους και λιγότερο σε αποτέλεσμα. Όταν σκοντάψαμε δεν είχαμε την ευκαιρία να εξηγήσουμε το γιατί". 
 
Όσον αφορά στην εν εξελίξει αξιολόγηση, ανέφερε ότι "ελπίζει" ότι θα κλείσει η αξιολόγηση έως τις 20 Μαρτίου.
 
Μάλιστα, αναφορικά με το ενδεχόμενο εκλογής της Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία, ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι η Ευρώπη δεν έχει plan b, γιατί όσοι σπρώχνουν προς plan b, την σπρώχνουν προς τον γκρεμό. "Εμείς δουλεύουμε μόνο το plan a", σημείωσε.
 
Μαρία Μιχάλη
Τελευταία τροποποίηση στις 21:31 - 04 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.