ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινητικότητα για να κλείσουν σημαντικές αποκρατικοποιήσεις

14:40 - 07 Μαρ 2017 | Οικονομία
Κινητικότητα για να κλείσουν σημαντικές αποκρατικοποιήσεις
Κινητικότητα παρατηρείται στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων. Ύστερα από αρκετό διάστημα, υπάρχουν εξελίξεις σε σημαντικούς διαγωνισμούς του προγράμματος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας που είχαν για διάφορους λόγους καθυστερήσει, με επίκεντρο τον ΟΛΘ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Διεργασίες υπάρχουν και στο θέμα του Ελληνικού, όπου φαίνεται να καταβάλλεται προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προέκυψαν με την οριστική παραχώρηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στους νέους επενδυτές υπό την Lamda Development, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εντός του δεύτερου τριμήνου του 2017 αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό.

 

Ένα βήμα πιο κοντά ήρθε και η παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά την κίνηση της Fraport Greece να εξασφαλίσει τα χρήματα για την πληρωμή του τιμήματος της παραχώρησης (1,234 δισ. ευρώ) καθώς και για την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων. Συγκεκριμένα, η θυγατρική του γερμανικού ομίλου Fraport, ανακοίνωσε χθες την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 620 εκατ. ευρώ.

 

Την ίδια ώρα, για την επίσπευση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ πιέζουν οι Βρυξέλλες, με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί να καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στην επανέναρξη της διαδικασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.