ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επαφές Παπαδημητρίου με στελέχη Ολλανδικών επιχειρήσεων

18:33 - 07 Μαρ 2017 | Οικονομία
Επαφές Παπαδημητρίου με στελέχη Ολλανδικών επιχειρήσεων
Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος γεύματος εργασίας που παρέθεσε σήμερα ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Κάσπαρ Βέλντκαμπ. Στο γεύμα συμμετείχαν τα μέλη του Ελληνο-Ολλανδικού Συνδέσμου Εμπορίου και Βιομηχανίας, ως εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ολλανδικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκε επίσης ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων, Λόης Λαμπριανίδης, ο Υπουργός ενημέρωσε τους συνδαιτυμόνες του για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την τόνωση της οικονομίας και την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη. Το μεγάλο στοίχημα της ελληνικής οικονομίας, τόνισε, είναι η βιώσιμη ανάπτυξη μέσω των παραγωγικών επενδύσεων και των εξαγωγών. Ουσιαστική χαρακτήρισε τη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα σ’ αυτή την προσπάθεια.
 
Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε ειδική αναφορά στο νέο αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο έχει ως βασικούς στόχους τη στροφή της παραγωγής σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, όπως επίσης και του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Ολλανδικής πρεσβείας για τη στήριξη της startup επιχειρηματικότητας, μέσω του «OrangeGrove», ενός δικτύου εργασίας και υποστήριξης Ελλήνων και Ολλανδών νέων επιχειρηματιών.
 
Ακολούθησε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων με τα μέλη της ολλανδικής επιχειρηματικής κοινότητας, τα οποία δήλωσαν ότι εξακολουθούν να στηρίζουν τη χώρα, παρόλες τις δυσκολίες, καθώς αναγνωρίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της. Τέλος, οι εκπρόσωποι των ολλανδικών εταιρειών δήλωσαν ανοιχτοί σε περαιτέρω συνεργασία και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι σύντομα τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων θα γίνουν εμφανή και στην πραγματική οικονομία.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.