ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου ενημέρωσαν και... προβλημάτισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

17:35 - 15 Μαρ 2017 | Οικονομία
Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου ενημέρωσαν και... προβλημάτισαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου ενημέρωσαν ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας τόνισαν ότι οι δανειστές είναι αμετακίνητοι αναφορικά με τα εργασιακά, ενώ επιμένουν και στη μείωση του αφορολόγητου στα 6.000 ευρώ.

Ο κ. Τσακαλώτος και η κα. Αχτσιόγλου ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι οι Θεσμοί απαιτούν εδώ και τώρα τις αλλαγές στις ομαδικές απολύσεις και το λοκ άουτ. Υποστήριξαν ότι υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα των συντάξεων ενώ παραδέχθηκαν ότι το ορόσημο της 20ης Μαρτίου για την επίτευξη συμφωνίας έχει χαθεί.

 

Πρόσθεσαν ότι επόμενος στόχος είναι η παρουσίαση ενός συνολικού πακέτου συμφωνίας στο Eurogroup της 7ης Απριλίου.

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε τους βουλευτές ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών απαιτούν την μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 6.000 ευρώ.

 

Έγινε επίσης γνωστό πως υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση μεταξύ των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των απόψεων των πιστωτών σχετικά με τα αντίμετρα.

 

Στο σημείο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους και επισήμαναν την ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

 

Επίσης, σημείωσαν πως είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων και αντίμετρων, ώστε να είναι πιο εύκολο γι` αυτούς να ψηφίσουν ολόκληρο το πακέτο της συμφωνίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.