ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Να τελειώνουμε έχετε και υποχρεώσεις!

21:36 - 15 Μαρ 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε: Να τελειώνουμε έχετε και υποχρεώσεις!
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποκάλυψε το διάλογο που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αναφορικά με το δάνειο που ζήτησε η Ελλάδα από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Υπογράμμισε πως είπε στον Έλληνα ομόλογό του, πως είναι αποκλειστική ευθύνη της Αθήνας το να ζητήσει ή όχι δάνειο από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Παρά το γεγονός ότι- όπως είπε- είμαστε κοντά σε μια συμφωνία, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως προειδοποίησε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο πως πέρα από τις οποίες καθυστερήσεις, η Ελλάδα έχει υποχρεώσεις το καλοκαίρι και πρέπει να τελειώνουμε.

Να υπενθυμίσουμε πως η Αθήνα εξέφρασε αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης από την Παγκόσμια Τράπεζα που θα αποφέρει 450.000 θέσεις εργασίες μέσω ενός τριετούς πλάνου.

Μάλιστα εκπρόσωπος της Τράπεζας είχε δηλώσει πως η τελική απόφαση για το αν θα δοθούν δάνεια στην Ελλάδα θα ληφθεί από το Συμβούλιο Εκτελεστικών Διευθυντών. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά το πότε θα εξεταστεί σε αυτό το επίπεδο το ελληνικό αίτημα.

Συνήθως η Παγκόσμια Τράπεζα δανειοδοτεί μη ανεπτυγμένες ή αναπτυσσόμενες οικονομίες, έχοντας ως κύριες αποστολές την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής για τα φτωχότερα τμήμα του πληθυσμού.

Επίσης δίνει τη στήριξή της για την ανάπτυξη ισχυρών θεσμών που υποστηρίζουν ένα σύγχρονο κράτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.