ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δούκας:Έρευνα για πλαστογραφημένες αποφάσεις σε Δωδεκάνησο

16:03 - 06 Μαρ 2007 | Οικονομία
Την εντολή για διενέργεια επείγουσας και σε βάθος έρευνας προς εξακρίβωση των διαστάσεων σχετικών καταγγελιών περιπτώσεων πλαστογράφησης Νομαρχιακών αποφάσεων των ετών 1985 και 1987 του Νομού Δωδεκανήσου για δικαιώματα εξαγοράς δημοσίων εκτάσεων, έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέσχε ο Προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Δωδεκανήσου και στα πλαίσια σχετικής έρευνας, διαπιστώθηκαν περιπτώσεις πλαστογράφησης Νομαρχιακών αποφάσεων την περίοδο των ετών 1985 και 1987, με τις οποίες αναγνωριζόταν δικαίωμα εξαγοράς συγκεκριμένων δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες, που προφανώς δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις του σχετικού Νόμου «περί αντικαταστάσεως, τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων τινών της περί δημοσίων κτημάτων νομοθεσίας κ.τ.λ.».

Με την κατεπείγουσα εντολή του προς τον Γενικό ΔιευθυντήΟικονομικής Επιθεώρησης και τον Γενικό Διευθυντή Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων ο Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας, ζητά το σχετικό πόρισμα να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν έτσι ώστε να εξακριβωθούν οι διαστάσεις της γενόμενης καταγγελίας και η ύπαρξη ευθυνών κρατικών οργάνων καθώς και ιδιωτών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.