ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι τρεις πλουσιότεροι Έλληνες της λίστας Forbes

13:45 - 21 Μαρ 2017 | Οικονομία
Οι τρεις πλουσιότεροι Έλληνες της λίστας Forbes
Τρεις Έλληνες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του αμερικανικού περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη.

Πρόκειται για τον Φίλιππο Νιάρχο, τον Αριστοτέλη Μυστακίδης και τον Σπύρο Λάτση.

 

Πλουσιότερος Έλληνας, σύμφωνα πάντα με το Forbes είναι ο Φίλιππος Νιάρχος (814η θέση), με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια.

 

Ο Φίλιππος Νιάρχος είναι γιος του αείμνηστου Σταύρου Νιάρχου, ενός από τους  πλουσιότερους μεγιστάνες της ναυτιλίας παγκοσμίως. Το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του, με την Ευγενία Λιβανού, κληρονόμησε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας και της συλλογής έργων τέχνης του πατέρα του.

 

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, γνωστός ως Τέλης, όπως αναφέρει το Forbes,  με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. O 55χρονος Αριστοτέλης Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

 

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα EFG International, στον ενεργειακό όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων Lamda Development.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:51 - 21 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.