ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο Brussels Group για άρση αδιεξόδου-Στο Βέλγιο μεταβαίνουν Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου

21:56 - 03 Απρ 2017 | Οικονομία
Νέο Brussels Group για άρση αδιεξόδου-Στο Βέλγιο μεταβαίνουν Τσακαλώτος-Αχτσιόγλου
Εσπευσμένα στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η Έφη Αχτσιόγλου, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή με τους δανειστές και να περισωθεί ό,τι... σώζεται από το καταδικασμένο να «ναυαγήσει» Eurogroup της Παρασκευής.

Στόχος των δύο υπουργών, είναι να μεταβούν αύριο στις Βρυξέλλες ώστε να συναντηθούν με τα μέλη της Ευρωομάδας και να επιχειρήσουν γεφυρώσουν το χάσμα και να ξεπεράσουν όποια εμπόδια προκύπτουν.
Η κίνηση αυτή, έρχεται ως συνέχεια του μαραθωνίου επαφών που έχει ξεκινήσει η Αθήνα ενεργοποιώντας όλους τους διαύλους επικοινωνίας στο ανώτατο πολιτικό και θεσμικό επίπεδο.
Μάλιστα η κυβέρνηση απορρίπτει τα απισιόδοξα σενάρια υποστηρίζοντας ότι «καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα»».
Μάλιστα αναμένεται τις επόμενες ώρες, μετά την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών που πραγματοποιούν ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησης, να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

Σημειώνεται ότι οι διαφορές σε συνταξιοδοτικό και εργασιακά, πάνω στα οποία έχει σκαλώσει η δεύτερη αξιολόγηση είναι μεγάλες, με το Δ.Ν.Τ αλλα και το Βερολίνο όπου το χρέος είναι... κόκκινο πανί! Κι αυτό, ενώ η Κομισιόν φιλοδοξεί όπως φαίνεται να παίξει μεσολαβητικό ρόλο. Από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών θα μεταβεί απευθείας στην Βαλέτα της Μάλτας.

«Καταστροφολογικά σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα. Σύντομα, με την ολοκλήρωση των επαφών, θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις" αναφέρουν σχετικά απο το γραφείο Πρωθυπουργού».

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 22:25 - 03 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.