ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citigroup: «Ρίχνει» τις προβλέψεις για ανάπτυξη-Δεν βλέπει έξοδο στις αγορές

14:48 - 27 Απρ 2017 | Οικονομία
Citigroup: «Ρίχνει» τις προβλέψεις για ανάπτυξη-Δεν βλέπει έξοδο στις αγορές
Σε νέο «χτύπημα» προς την Ελλάδα προχώρησε σήμερα η Citigroup, καθώς στη μηνιαία έκθεσή της Global Economic Outlook υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις προβλέψεις της για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, η αμερικάνικη τράπεζα προβλέπει οριακή ανάπτυξη για το 2017, η οποία βρίσκεται πολύ μακριά από τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, η Citi «βλέπει» ότι η ανάπτυξη θα κυμανθεί οριακά στα θετικά και μόλις στο 0,1% (από 0,5% που προέβλεπε τον Μάρτιο) και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην δεύτερη αξιολόγηση.

 

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι ακόμα και αυτή η πρόβλεψή της ενδέχεται να αναθεωρηθεί, καθώς οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι κεφαλαίου και τα νέα μέτρα λιτότητα θα εξακολουθήσουν να επιβαρύνουν την ανάπτυξη, η οποία θα βρεθεί πολύ χαμηλότερα των στόχων του προγράμματος διάσωσης.

 

Όπως επισημαίνει η αμερικανική τράπεζα, στο τέταρτο τρίμηνο του 2016 το ελληνικό ΑΕΠ υποχώρησε κατά 1,2% σε τριμηνιαία βάση και για το πρώτο τρίμηνο του 2017 τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν δείχνουν καμία σημαντική ανάκαμψη της δραστηριότητας.

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι παράλληλα η αμερικανική τράπεζα δεν προβλέπει ότι υπάρχει πιθανότητα εξόδου στις αγορές πριν τουλάχιστον στο τέλος του τρίτου μνημονίου, τη στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δήλωνε αυτή την εβδομάδα ότι η χώρα θα βγει στις αγορές μόλις κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και μάλιστα σε μια "διατηρήσιμη και όχι ευκαιριακή"έξοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:47 - 27 Απρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.