ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μητσοτάκης: Το σχέδιο της ΝΔ για την προσέλκυση επενδύσεων

18:10 - 10 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Μητσοτάκης: Το σχέδιο της ΝΔ για την προσέλκυση επενδύσεων
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε την Τετάρτη 10 Μαΐου με τον Πρέσβη της Ολλανδίας κ. Caspar Veldkamp και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνο - Ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας (Hellenic Dutch Association of Commerce and Industry - HeDA). Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων του Orange Grove.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ανέδειξε τα τρία στοιχεία που είναι απαραίτητα για την προσέλκυση επενδύσεων:

 

-Πολιτική σταθερότητα.

-Μείωση της φορολογίας, εφαρμογή αυστηρών κανόνων και ορισμό συγκεκριμένου πλαισίου, ικανού να καταστήσει την Ελλάδα ελκυστική για επενδύσεις.

-Στοχευμένες κλαδικές παρεμβάσεις.

 

Αναλυτικότερα, στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:  

 

«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία, σε αυτόν τον ιδιαίτερα τιμητικό χώρο της Ολλανδικής πρεσβείας και τη δυνατότητα που μου δίνετε να  έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τα μέλη του Ελληνο - ολλανδικού Επιμελητηρίου. Nα συζητήσουμε πως μπορούμε να συσφίξουμε περαιτέρω τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο Κρατών. Να διερευνήσουμε τα πιθανά προβλήματα τα οποία μπορεί να υπάρχουν στη δραστηριοποίηση των ολλανδικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Και, κυρίως, να διερευνήσουμε ποιο είναι το πλαίσιο εκείνο μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε στη χώρα μας περισσότερες επενδύσεις. 

 

Η Ελλάδα, αυτήν τη στιγμή, αντιμετωπίζει ένα πολύ μεγάλο επενδυτικό κενό. Οι επενδύσεις ως ποσοστό του Α.Ε.Π. ότι είναι περίπου στο 10%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 20%. Ο μόνος τρόπος η ελληνική οικονομία να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης, είναι να μπορέσει να προσελκύσει σημαντικές ξένες επενδύσεις. 

 

Απευθύνομαι σε επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Πολλές από τις οποίες είναι μεγάλες επιχειρήσεις, με πολλούς εργαζόμενους. Και για εμένα η μεγάλη πρόκληση και το μεγάλο ενδιαφέρον αυτής της συζήτησης είναι το πλαίσιο εκείνο μέσα από το οποίο θα μπορέσετε να ενισχύσετε περαιτέρω την επιχειρηματική σας δραστηριότητα στην Ελλάδα.

 

Η Νέα Δημοκρατία είναι το Κόμμα, το οποίο πιστεύει στην επιχειρηματικότητα. Το Κόμμα το οποίο πιστεύει στην ελεύθερη λειτουργία της οικονομίας. Πιστεύει ότι το Κράτος πρέπει να περιορίζεται στον απολύτως απαραίτητο ελεγκτικό του ρόλο. Είναι το Κόμμα εκείνο, το οποίο πιστεύει σε ένα σωστό πλαίσιο κινήτρων, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Το σχέδιό μας για επενδύσεις στην Ελλάδα στηρίζεται ακριβώς σε αυτήν τη λογική, σε αυτήν τη φιλοσοφία. 

 

Θα ήθελα να προσθέσω και κάτι ακόμα, μιας και βρίσκομαι στο φιλόξενο χώρο της Ολλανδικής πρεσβείας. Θέλω να συγχαρώ τον πρέσβη, να συγχαρώ και τον  προκάτοχό του για την εξαιρετική πρωτοβουλία να αξιοποιήσει ένα κομμάτι του χώρου της πρεσβείας για τη δημιουργία μιας υποδειγματικής θερμοκοιτίδας νέων επιχειρήσεων, του Orange Grove. Έχω παρακολουθήσει την εξέλιξη του Orange Grove και θεωρώ ότι αυτός ο  χώρος εκπέμπει ένα νέο δυναμισμό.

 

Σε αυτόν το χώρο, βρίσκονται νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που αντιλαμβάνονται τη σημασία της επιχειρηματικής δράσης. Και που υποστηρίζουν, με αυτόν τον τρόπο, και ένα σημαντικό μέρος του δικού μας κεντρικού πολιτικού αφηγήματος: Ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες μιας νέας επιχειρηματικότητας. Να ενθαρρύνει τη νέα επιχειρηματικότητα σε όλους τους τομείς. Να προτάξει ένα πλαίσιο το οποίο θα επιβραβεύει το νέο επιχειρηματικό ταλέντο. Και θα κάνει τη ζωή των νέων επιχειρηματιών πιο εύκολη. Θα δώσει ένα πλαίσιο λελογισμένων – βάσει των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας - φορολογικών κινήτρων για τις νέες επιχειρήσεις, ώστε να μπορέσουν να διακριθούν και να αναζητήσουν κι αυτές το δρόμο προς τη δική τους επιτυχία. 

 

Θα έχουμε την ευκαιρία, στη συνέχεια, να επισκεφθούμε και το χώρο του Orange Grove και να συζητήσω με εκπροσώπους επιχειρήσεων, οι οποίες, αυτήν την εποχή, δραστηριοποιούνται στη δική σας θερμοκοιτίδα. Θα έχουμε πολύ σύντομα την ευκαιρία, στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας, να παρουσιάσουμε αναλυτικά τις προτάσεις μας για τη νέα επιχειρηματικότητα και για τον τρόπο με τον οποίο εμείς αντιλαμβανόμαστε τη στήριξή τους από το Κράτος».

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.