ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους δρόμους οι επιστημονικοί φορείς: Δεν έχω άλλα να δώσω

17:54 - 17 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Στους δρόμους οι επιστημονικοί φορείς: Δεν έχω άλλα να δώσω
Με σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω» οι επιστημονικοί φορείς καλούν στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα κατά της ψήφισης των νέων μέτρων.

«Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: "θέλουμε να σας κλείσουμε"» δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν», ανέφερε χαρακτηριστικά, διαμηνύοντας όμως πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα τους κάνουν τη χάρη.

 

Σημειώνοντας πως «είναι ντροπή να λένε ότι ψηφίζουν αυτά μέτρα γιατί ο λαός δεν διαμαρτύρεται, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σε απόγνωση, χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν» επανέλαβε πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βγουν στους δρόμους ενώ θα προσφύγουν και στη δικαιοσύνη. 

 

Ειδικότερα, ο κ. Στασινός σημείωσε πως με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές έως 61% και ειδικότερα ανέφερε ότι μηχανικός με 12.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει «μόνο» 7.339 € για εισφορές, μηχανικός με 24.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει «μόνο» 14.679 € για εισφορές.

 

Ανέφερε ακόμη ότι αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ, ενώ το ΤΕΕ έδωσε στη δημοσιότητα και σχετικό βίντεο.

 

Οι επιστημονικοί φορείς αναφέρουν ακόμη ενδεικτικά πως δικηγόρος με 18.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει «μόνο» 11.009 € για εισφορές και δικηγόρος με 30.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει «μόνο» 18.348 € για εισφορές.

 

Σημειώνται πως αύριο οι διπλωματούχοι μηχανικοί θα συγκεντρωθούν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.