ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σόιμπλε: Καμία απόφαση για το χρέος πριν το τέλος του προγράμματος

15:27 - 22 Μαϊ 2017 | Οικονομία
Σόιμπλε: Καμία απόφαση για το χρέος πριν το τέλος του προγράμματος
Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα μπορεί να αποφασιστεί, σημείωσε προσερχόμενος στο Eurogroup, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΔΝΤ και παράλληλα ξεκαθάρισε πως τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν μπορούν να αποφασιστούν πριν το τέλος του προγράμματος.

"Τώρα περιμένουμε από τους θεσμούς την έκθεση και θα δούμε πώς αξιολογούν την κατάσταση στην Ελλάδα. Νομίζω σήμερα θα φτάσουμε σε λύση, συνολικά έχουμε προχωρήσει αρκετά", είπε αρχικά για να συμπληρώσει:

 

"Μπορούμε να προχωρήσουμε στην έγκριση της εκταμίευσης, παρότι απομένουν ορισμένες «τεχνικές εργασίες», οι οποίες θα υλοποιηθούν εντός της επόμενης εβδομάδας".

 

Σχετικά με το μέλλον του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δεν έκρυψε πως υπάρχουν διαφωνίες. «Θα πρέπει να βρούμε μία λύση για να συνεχιστεί η συμμετοχή του» συμπλήρωσε.

 

Κάνοντας ειδική μνεία στο ζήτημα του χρέους, ξεκαθάρισε ότι τα μεσοπρόθεσμα μέτρα δεν μπορούν να αποφασιστούν πριν το τέλος του προγράμματος.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι οι σχετικές παρεμβάσεις θα αφορούν την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των ομολόγων και ενδεχομένως, τη μείωση των επιτοκίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.