ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζανακόπουλος: Θέλουμε αποφάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης

13:11 - 07 Ιουν 2017 | Οικονομία
Τζανακόπουλος: Θέλουμε αποφάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης
«Eίναι χρέος της Ευρώπης, τόσο των δανειστών μας όσο και των θεσμών να πάρουν τώρα τις αναγκαίες αποφάσεις που θα εγγυώνται την αποκατάσταση της ευρωπαϊκής κανονικότητας στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενόψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε πως τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας που δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ αποδεικνύουν ότι η κατάσταση απέχει πολύ από την εικόνα καταστροφής που όπως είπε "επιχειρείται να καλλιεργηθεί τόσο από συστημικά μέσα ενημέρωσης όσο και από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας".

 

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος πρόσθεσε ακόμα πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα θεμελιώδη προβλήματα της ελληνικής οικονομίας έχουν λυθεί, ωστόσο, εκτίμησε πως οι τελευταίες ενδείξεις φανερώνουν "πως οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες".

 

«Πάρα πολλά εξαρτώνται πλέον από τις αποφάσεις που θα παρθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τόσο για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ελλάδα όσο και για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους που αποτελεί τον κύριο παράγοντα αβεβαιότητας τόσο για τις αγορές χρήματος όσο και για τους υπόλοιπους επενδυτές», σημείωσε.


Χρειαζόμαστε τις κατάλληλες αποφάσεις «που θα οδηγήσουν σε μια σταθερή και δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αλλά και την άμεση επιστροφή μας στις αγορές χρήματος».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:19 - 07 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.