ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Ελλάδα, αγορές και επενδυτές περιμένουν το σήμα των θεσμών

19:55 - 07 Ιουν 2017 | Οικονομία
Τσίπρας: Ελλάδα, αγορές και επενδυτές περιμένουν το σήμα των θεσμών
«Είμαστε σε μομέντουμ ανάκαμψης αρκεί να μην αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Ελλάδα είναι έτοιμη, οι επενδυτές έτοιμοι, οι αγορές έτοιμες, και περιμένουν σήμα από τους θεσμούς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του συνεδρίου Concordia 2017, το βράδυ της Τετάρτης.

Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ, τόνισε ακόμα ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως από τις επαφές του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν έχει διαπιστώσει τάσσονται υπέρ της Ευρώπης της ανάπτυξης και όχι της διαρκούς λιτότητας.

 

Όπως πρόσθεσε, τις επόμενες ημέρες «έχουμε τη χρυσή ευκαιρία να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

 

Η χώρα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, έχει κάθε δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν θετική πορεία.

 

Αναφέρθηκε στην αύξηση του ΑΕΠ μετά από πολλά χρόνια, ενώ επικεντρώθηκε ακόμα στους δείκτες των εξαγωγών, των επενδύσεων και της απασχόλησης, υπογραμμίζοντας ότι ανακάμπτουν. 

 

Ανοίγονται τεράστιες δυνατότητες. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Βρισκόμαστε σε ένα μομέντουμ ανάκαμψης, αρκεί να μην αφήσουμε να πάει χαμένη η ιστορική ευκαιρία, σημείωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.