ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Θα ξεκλειδώσει η δόση, αλλά χωρίς λύση για χρέος και QE

14:36 - 13 Ιουν 2017 | Οικονομία
Citi: Θα ξεκλειδώσει η δόση, αλλά χωρίς λύση για χρέος και QE
Η συμφωνία που θα επιτευχθεί στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου θα αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα και τίποτα, ουσιαστικό, παραπάνω, σχολιάζει η Citigroup.

Η αμερικανική τράπεζα υπενθυμίζει ότι πηγές της ΕΕ ανέφεραν στο Bloomberg πως η ΕΚΤ είναι απίθανο να συμπεριλάβει ελληνικά ομόλογα στο QE καθώς οι δανειστές της Ελλάδας δεν είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν σημαντικά πιο ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής του ελληνικού χρέους.

 

Επομένως, σύμφωνα με τη Citi, το ζήτημα της ένταξης στο QE και της επιστροφής στις αγορές θα συνεχίσει να παραμένει αβέβαιο.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε, η συμφωνία στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου πιθανόν να προβλέψει ότι το ΔΝΤ θα δεσμευτεί "καταρχήν" σε δάνειο υπό όρους, αλλά η έκταση και η διατύπωση των δεσμεύσεων για ελάφρυνση του χρέους πιθανόν να μην αρκούν για να πείσουν την ΕΚΤ να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο QE.

 

Η Αθήνα ελπίζει ότι η ένταξη QE θα ανοίξει την πόρτα για την επιστροφή στις αγορές στο εγγύς μέλλον, αλλά ο αξιωματούχος δήλωσε ότι η υπερβολική έμφαση στην ένταξη στο QE είναι λανθασμένη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.