ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

SPD: Πιέζει για ψηφοφορία στη Bundestag για την Ελλάδα

10:33 - 16 Ιουν 2017 | Οικονομία
SPD: Πιέζει για ψηφοφορία στη Bundestag για την Ελλάδα
Για την ανάγκη πλήρους κοινοβουλευτικής συζήτησης και ψηφοφορίας στη Βουλή για τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, κάνει λόγο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του SPD στη Γερμανία.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η πρόταση αυτή αμφισβητεί τον υπουργό Οικονομικών Wolfgang Schaeuble ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι μια τέτοια συζήτηση ήταν περιττή.


Ο Schaeuble δήλωσε χθες μετά το Eurogroup ότι θα αποφασίσει η επιτροπή προϋπολογισμού της Βουλής εάν είναι απαραίτητη μια κοινοβουλευτική έγκριση.

 

Αλλά τόνισε πως δεν πιστεύει ότι η συμφωνία αντιπροσωπεύει μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, που σημαίνει ότι δεν ήταν απαραίτητη μια ευρύτερη συζήτηση στη Bundestag.

 

"Δεν πιστεύω ότι η επιτροπή προϋπολογισμού πρέπει να το κάνει αυτό μόνη της. Η Bundestag πρέπει να το κάνει αυτό", δήλωσε ο βουλευτής του SPD και μέλος της επιτροπής, Johannes Kahrs.

 

Μια ψηφοφορία στη Bundestag για το δάνεια των 8,5 δισ. ευρώ θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση την Angela Merkel καθώς ορισμένοι από τους βουλευτές της είναι αντίθετοι με την βοήθεια προς την Ελλάδα.

 

Συνολικά 63 Γερμανοί Συντηρητικοί βουλευτές ψήφισαν εναντίον της τρίτης διάσωσης για την Ελλάδα τον Αύγουστο του 2015 ενώ τρεις ακόμη απείχαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.