ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτηση αναίρεσης δίωξης στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, μετά το...βέτο στη δόση

14:36 - 21 Ιουν 2017 | Οικονομία
Αίτηση αναίρεσης δίωξης στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, μετά το...βέτο στη δόση
Αίτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο παραπέμπονται έξι στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για απιστία εις βάρος του δημοσίου, κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Θυμίζουμε πως στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις ξένοι εμπειρογνώμονες (από Ισπανία, Ιταλία και Σλοβακία), η δίωξη των οποίων έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των Ευρωπαίων πιστωτών.

 

Οι Ισπανοί μάλιστα πρόσφατα απείλησαν και με βέτο τη δόση προς την Ελλάδα, αν δεν αμνηστευθούν τα συγκεκριμένα στελέχη.

 

Στην αίτηση αναίρεσης επισημαίνεται ότι η βασική αιτίαση για την παραπομπή των εμπειρογνωμόνων, είναι η παραγνώριση από το Συμβούλιο Εφετών της διάταξης του άρθρου 192§8 του Ν. 4389/2016, με βάση το οποίο:

 

«Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

 

Στην ίδια υπόθεση εμπλέκονται και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της πλημμεληματικής υπεξαίρεσης.

 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά την πώληση 28 ακινήτων του δημοσίου, κατά τη διάρκεια του 2014, με τις εισαγγελικές αρχές να έχουν ασκήσει δίωξη σε έξι στελέχη -τρεις Έλληνες και τρεις ξένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.