ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μόνο στην επιτροπή Προϋπολογισμού της Bundestag η απόφαση του Eurogroup

19:58 - 21 Ιουν 2017 | Οικονομία
Μόνο στην επιτροπή Προϋπολογισμού θα τεθεί τελικά η πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Ελλάδα. Στην αυριανή Ολομέλεια συζήτηση για την ελληνική κρίση, στο πλαίσιο ευρύτερης συζήτησης για την ευρωπαϊκή πολιτική.

Κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, σημειώνει η DW, δεν βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να απασχολήσει την Ολομέλεια της γερμανικής Βουλής η απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. Μεταξύ των κομμάτων επικρατεί συναίνεση ότι στην απόφαση δεν διαπιστώνεται απόκλιση από τα κριτήρια συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα που είχε θέσει η γερμανική Βουλή. Με αυτά τα δεδομένα η συζήτηση για την εκταμίευση θα γίνει την άλλη Τετάρτη στην επιτροπή Προϋπολογισμού, στην τελευταία της συνεδρίαση πριν από της θερινές διακοπές.

 

Σε αυτή την απόφαση κατέληξαν στις συνεδριάσεις τους την Τρίτη οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων, με πρώτους τους Χριστιανοδημοκράτες. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές που υπήρξαν έντονοι διαξιφισμοί στην Κ.Ο. για τη σκοπιμότητα της γερμανικής συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά η ηγεσία του κόμματος δεν αντιμετώπισε κάποια ιδιαίτερη αντίσταση, μάλλον και λόγω της προεκλογικής περιόδου.

Στους δε Σοσιαλδημοκράτες υπήρξαν αρκετοί βουλευτές που είχαν εισηγηθεί η συζήτηση να γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής - όχι όμως επειδή διαφωνούν με την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Οι βουλευτές αυτοί ήθελαν να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης για να ασκήσουν κριτική στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το ελληνικό ζήτημα ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Συγκεκριμένα του καταλογίζουν πως δεν μιλά ανοιχτά στο γερμανικό λαό για το ελληνικό χρέος και ότι πίσω από την επιμονή του να μετατεθεί η συζήτηση της βιωσιμότητάς του μετά τις γερμανικές εκλογές κρύβονται εκλογικές σκοπιμότητες.

 

Πάντως, αυτή η ευκαιρία τους δίνεται την Πέμπτη. Μετά από αίτημα των Πρασίνων θα διεξαχθεί την Πέμπτη το μεσημέρι στη Βουλή συζήτηση με θέμα την «Ευρωπαϊκή πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης αναφορικά με την ελληνική κρίση, το Brexit και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο επίκεντρο της «συζήτησης επίκαιρων θεμάτων» θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:45 - 21 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.