ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η προϋπόθεση του ESM για το β΄ μέρος της δόσης

12:35 - 22 Ιουν 2017 | Οικονομία
Η προϋπόθεση του ESM για το β΄ μέρος της δόσης
O ESM ανακοίνωσε την Πέμπτη πως η δόση των 8,5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί σε δύο δόσεις. Η πρώτη (7,7 δισ. ευρώ) τον Ιούλιο και η δεύτερη μετά το καλοκαίρι υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να συνεισφέρει με δικούς της οικονομικούς πόρους στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.

Η πρώτη εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση των εναπομεινάντων εθνικών διαδικασιών, και θα ανέρχεται σε 7,7 δισ. ευρώ.

 

Η δεύτερη εκταμίευση, ύψους 800 εκατ. ευρώ, όπως σημειώνει ο ESM, αναμένεται να λάβει χώρα μετά το καλοκαίρι, υπό την προϋπόθεση η Ελλάδα να συνεισφέρει με δικούς της οικονομικούς πόρους στην προσπάθεια αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους ιδιώτες.

 

Σύμφωνα με τον κ. Ρέγκλινγκ, η δόση των 8,5 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει τις αποπληρωμές των κρατικών ομολόγων του Ιουλίου, θα συμβάλλει στην πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου και θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός ταμειακού «μαξιλαριού».

 

Συνολικά για την Ελλάδα ο επικεφαλής του ESM υποστηρίζει ότι πλέον υπάρχουν «καλά νέα, καθώς η χώρα άνοιξε το δρόμο για την τρίτη εκταμίευση του προγράμματος με την ολοκλήρωση ενός εντυπωσιακού πακέτου μεταρρυθμίσεων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε όλα όσα έχει κάνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια».

 

Κατά τον ίδιο «η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η προσέγγιση του ESM αποδίδει και ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει το επόμενο success story αν οι μεταρρυθμίσεις συνεχιστούν».

 

«Το επόμενο σημαντικό βήμα είναι η προετοιμασία της Ελλάδας προκειμένου να βγει στις αγορές ώστε να μπορέσει να πετύχει την επιτυχημένη έξοδό της από το πρόγραμμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:31 - 22 Ιουν 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.