ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα ESM και Κομισιόν:Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα, μένουν πολλά να γίνουν

13:02 - 28 Ιουν 2017 | Οικονομία
Μήνυμα ESM και Κομισιόν:Εφαρμόστε τα συμφωνηθέντα, μένουν πολλά να γίνουν
Την ανάγκη εφαρμογής των συμφωνηθέντων και υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων έστειλαν ο Νίκολα Τζιαμαρόλι του ESM και ο Ντέκλαν Κοστέλο εκ μέρους της Κομισιόν, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο Νικολά Τζιαμαρόλι εκτίμησε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές τους επόμενους μήνες, εφόσον η χώρα ενισχύσει την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και δώσει έμφαση στην ανάληψη της ιδιοκτησίας του προγράμματος.

 

«Είμαστε στα μισά του δρόμου, μένουν ακόμη πολλά να γίνουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Ερωτηθείς αν θα βγούμε από το τρίτο μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018 ή θα πάμε σε νέο πρόγραμμα ο εκπρόσωπος του ESM απάντησε ότι «αν η Ελλάδα παραμείνει πιστή στο πρόγραμμα θα βγει τον Αύγουστο του 2018» όπως συνέβη και με τις άλλες χώρες που ήταν σε προγράμματα.

 

Από την πλευρά του, ο Κοστέλο της Κομισιόν επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, αφενός να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και αφετέρου να μη υπάρξουν νέες απαιτήσεις πολιτικής από την κυβέρνηση, πέραν των όσων έχουν συμφωνηθεί.

 

Όπως είπε η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει ξανά την ευκαιρία η οποία είχε παρουσιαστεί το 2014 τονίζοντας ότι μένουν λίγα ακόμη να νομοθετηθούν σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και ότι το βασικό που πρέπει να γίνει είναι να εφαρμοστούν τα ψηφισμένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.