ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανός πρέσβης: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ελληνική ανάκαμψη

07:56 - 04 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Αμερικανός πρέσβης: Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ελληνική ανάκαμψη
Οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιτύχει ο ελληνικός λαός τους στόχους του, καθώς η Ελλάδα επιχειρεί την οικονομική της ανάκαμψη είπε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Αθήνα, Τζέφρι Παιάτ στη δεξίωση που διοργανώθηκε στην κατοικία του, στην Εκάλη, για την εθνική επέτειο ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Οι δεσμοί μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι ισχυροί και θα ενισχύσουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας, τόνισε ο κ. Πάϊατ και σημείωσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών βασίζονται σε κοινές αξίες και στο κοινό στρατηγικό ενδιαφέρον.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αμερικανός πρέσβης στην ελληνοαμερικανική φιλία, επισημαίνοντας πως είναι διαχρονική και θεμελιώνεται στα δημοκρατικά ιδανικά.

 

Επισήμανε, επίσης, ότι έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και αυτό που τον εντυπωσίασε, όπως είπε, είναι ότι ο ελληνικός λαός παραμένει προσηλωμένος στα δημοκρατικά ιδεώδη.

 

Τέλος, ο κ. Πάϊατ αναφέρθηκε στη διακομματική αποστολή του αμερικανικού Κογκρέσου που βρέθηκε στην Ελλάδα για τον εορτασμό, τονίζοντας πως η παρουσία του εδώ «είναι ένα ισχυρό σήμα της δέσμευσης των ΗΠΑ να στηρίξουν τη συμμαχία μεταξύ στις δύο χώρες».

 

Στη δεξίωση που διοργανώθηκε για την εθνική επέτειο ανεξαρτησίας των ΗΠΑ συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου. Αναλυτικότερα, στη δεξίωση έδωσαν το «παρών» οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, οι αναπληρωτές υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Φωτάκης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Τσιρώνης, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας και οι γενικοί γραμματείς Δημόσιων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας.

 

Από τη ΝΔ παραβρέθηκαν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Μάκης Βορίδης, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Νότης Μηταράκης και από το ΠΑΣΟΚ η Εύη Χριστοφιλοπούλου. Επίσης, από τον τομέα της αυτοδιοίκησης ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενώ παρέστησαν ακόμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι πρόεδροι του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας και του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.