ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Μείωση της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες ετησίως

11:41 - 17 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Τσίπρας: Μείωση της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες ετησίως
Από το υπουργείο Εργασίας όπου βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ως πιο σημαντική είδηση των ημερών, τα στοιχεία για μείωση της ανεργίας και δεν παρέλειψε να κάνει τα παράπονά του προς το ΜΜΕ.

Ο Πρωθυπουργός θεωρεί πως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εργάνης για την απασχόληση δεν προβάλλονται όπως θα έπρεπε και έσπευσε ο ίδιος να παρουσιάσει την είδηση.

«Η πιο σημαντική θετική είδηση τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερή μείωση των ποσοστών της ανεργίας και η σταθερή αύξηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Εργασίας.

Ακόμη, ανέφερε ότι «αυτά τα αποτελέσματα δεν είναι αποτελέσματα που έχουν έρθει από μόνα τους, αλλά κρύβεται πίσω από αυτά μια προσπάθεια με σχέδιο και με πολύ μεγάλες δυσκολίες».

Ο  κ. Τσίπρας είπε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  η ανεργία τον Απρίλιο έφτασε το 21,7%, ποσοστό το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά υψηλό, αλλά το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2012 και ενώ τον Απρίλιο του 2014 ήταν 27,2%. 

Από τότε, πρόσθεσε, έχουμε μείωση κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες της ανεργίας και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες του ποσοστού της ανεργίας των νέων.

Ο Πρωθυπουργός εκτίμησε πως καθώς η ελληνική οικονομία μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης, η αποκλιμάκωση θα συνεχιστεί και έθεσε ως στόχο μείωση της ανεργίας κατά 2,5 μονάδες ετησίως.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.