ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters:Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα η έκδοση ομολόγου-Οι επιλογές της Αθήνας και το χρονοδιάγραμμα

20:06 - 19 Ιουλ 2017 | Οικονομία
Reuters:Ακόμα και την επόμενη εβδομάδα η έκδοση ομολόγου-Οι επιλογές της Αθήνας και το χρονοδιάγραμμα
Έξι τράπεζες έχει προσλάβει η Ελλάδα προκειμένου να διαχειριστούν την έκδοση ομολόγου, σχολιάζουν πηγές του Reuters.

Μία από αυτές τόνισε πως η χώρα έχει αναθέσει στις Bank of America Merrill Lynch, BNP Paribas, Citigroup, Deutsche Bank, Goldman Sachs και HSBC τη διαχείριση της πενταετούς έκδοσης. 

 

Σημείωσε παράλληλα πως η έκδοση ενδέχεται να προχωρήσει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα, αλλά το χρονοδιάγραμμα παραμένει αβέβαιο καθώς η χώρα περιμένει έγκριση από τους επίσημους πιστωτές. 

 

Όπως υπογραμμίζουν οι άλλες δύο πηγές, η συμφωνία μπορεί να αποτελέσει μέρος και μιας άσκησης διαχείρισης παθητικού (liability management exercise).

 

Στάση αναμονής από ΔΝΤ

 

 

Από την άλλη πλευρά, όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg, η πολυαναμενόμενη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων καθυστέρησε εν μέρει λόγω ενός «πλαφόν» που έχει θέσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο ύψος του χρέους που μπορεί να έχει η χώρα, σύμφωνα με τρεις αξιωματούχους με γνώση του θέματος.

 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, η χώρα δεν μπορεί να εκδώσει άλλο χρέος μέχρις ότου αποπληρώσει μέρος αυτών που οφείλει, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένει τουλάχιστον μέχρι τις 20 Ιουλίου, όταν θα αποπληρώσει άλλα 4 δισ. ευρώ σε ομόλογα που έχει η ΕΚΤ.

 

Ωστόσο, ένας από τους αξιωματούχους είπε πως ακόμα και μετά την αποπληρωμή της ΕΚΤ, το συνολικό απόθεμα χρέους θα παραμείνει υπερβολικά υψηλό για να εκδοθούν νέα ομόλογα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:13 - 19 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.